Випічка з сиру є однією з найулюбленіших у багатьох. І неспроста. По-перше, це універсальний інгредієнт, з яким можна приготувати безліч страв. А по-друге – готується все дуже просто і швидко. Порадуйте своїх рідних і близьких ароматними виробами, і вони обов’язково попросять добавки.
Запіканка з сиру з манкою в духовці
До сиру додається залита водою манна крупа, збиті яйця з цукром і все ретельно перемішується. Потім отримана маса виливається на змащену маслом форму і запікається протягом 45 хвилин. У підсумку виходить дуже смачна і ароматна запіканка на сніданок.
Інгредієнти на
8 порц.
- Сир-1 кг
- Манна крупа 8 ст. л.
- Вода питна ⅔ ст.
- Яйце куряче 3 шт.
- Цукор-пісок ⅔ ст.
- Ванільний цукор за смаком
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
- Як приготувати смачну випічку з сиру? Для початку всипаємо манну крупу в невелику ємність, заливаємо її питною водою і даємо постояти так якийсь час, поки вона не набубнявіє.
- В окрему ємність розбиваємо яйця, додаємо до них цукровий пісок і ретельно збиваємо все за допомогою віночка або міксера.
- У глибоку миску кладемо сир, набряклі манну крупу і яєчну масу. Потім добре все перемішуємо і додаємо ванільний цукор за смаком.
- Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинного масла і виливаємо туди отриману сирну масу.
- розігріваємо Духовку попередньо до 200оС і ставимо туди запіканку на 45 хвилин. Потім дістаємо її, даємо охолонути, після чого розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу зі сметаною, варенням, згущеним молоком і т. д. Приємного апетиту!
М’яке сирне печиво в духовці
Для початку вершкове масло розтирається з сиром. Потім туди додаються збиті з цукром і сіллю яйця, лимонний сік з цедрою, борошно, соду і замішують тісто. Далі воно розкочується і з допомогою формочок вирізається печиво, яке запікається протягом 15-20 хвилин.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 7.
Склад:
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сир – 250 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Сода – 1 щіпка.
- Борошно пшеничне – 160 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком приготування вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками, потім перекладаємо його в невелику ємність і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин.
Крок 2. В окрему ємність протираємо через дрібне сито сир, після чого додаємо до нього розм’якшене вершкове масло і ретельно перемішуємо. Можна використовувати толкушку для пюре.
Крок 3. З половини лимона знімаємо цедру і перекладаємо її в невелику ємність. Туди ж видавлюємо сік і перемішуємо.
Крок 4. Окремо збиваємо яйце з цукровим піском і сіллю до отримання пишної маси. Далі перекладаємо всі до сиру з маслом і збиваємо міксером до однорідності на середній швидкості.
Крок 5. До лимонному соку додаємо соду і добре перемішуємо. Потім переливаємо це до сирної маси, додаємо просіяне через сито борошно і перемішуємо.
Крок 6. Тепер формуємо з тіста кулю, загортаємо його в харчову плівку і прибираємо в холодильник на півгодини. Так тісто стане більш пластичним.
Крок 7. Через деякий час присипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо тісто і розгортаємо його тонким шаром 5 мм завтовшки. Потім беремо фігурні формочки, вирізаємо ними печиво і викладаємо на застелений пергаментним папером деко.
Крок 8. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо печиво протягом 15-20 хвилин. Далі даємо йому охолонути, присипаємо цукром, перекладаємо на тарілку і подаємо до чаю. Приємного апетиту!
Пишні сирники з сиром в духовці
До сиру додаються збиті з цукром, борошном і розпушувачем яйця. Далі все добре перемішується, отримана маса розкладається по формочках і запікається протягом 40 хвилин. Готові сирники присипаються крихтами від печива і подаються до столу з джемом, сметаною, згущеним молоком і т. д.
Час готування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Сир – 450 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Печиво – 5 шт.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку перекладаємо сир в підходящу ємність і добре розминаємо його виделкою.
Крок 2. У чашу блендера розбиваємо два яйця, додаємо цукровий пісок і добре збиваємо міксером.
Крок 3. Далі насипаємо пшеничне борошно з розпушувачем і продовжуємо збивати до отримання однорідної маси.
Крок 4. Отриману яєчну суміш перелити до сиру, додаємо ванілін за смаком і ретельно перемішуємо виделкою.
Крок 5. Тепер розкладаємо тісто по формочках для мафінів і ставимо їх на деко або іншу форму більшого розміру. Духовку попередньо розігріваємо до 180-190оС і випікаємо сирники протягом 40 хвилин.
Крок 6. В цей час перекладаємо всі печиво в пакет і за допомогою качалки перетворюємо його в крихту.
Крок 7. Коли сирники будуть готові, дістаємо їх з духовки, даємо трохи охолонути, після чого присипаємо крихтами печива і подаємо до столу разом з джемом, сметаною, згущеним молоком і т. д. Приємного апетиту!
Ватрушка з дріжджового тіста з сиром
Для початку замішують дріжджове тісто. Далі воно розкачується в круглу корж, по краях робляться надрізи і з них заплітається коса. В центр начинку із сиру, яєць, цукру, сметани та кукурудзяного крохмалю. Ватрушка перекладається форму і запікається 35-40 хвилин.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Молоко – 250 мл
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 7 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- ванільний Екстракт – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Сир – 400 гр.
- яєчні Жовтки – 1 шт.
- Вода – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування дріжджового тіста. Для початку наливаємо в глибоку ємність тепле молоко, насипаємо дріжджі і перемішуємо. Далі додаємо туди 1 яйце, 100 грам цукру і ще раз перемішуємо. Борошно просіваємо через сито і частинами додаємо в ємність, разом з сіллю і розм’якшеним вершковим маслом. Тепер замішуємо м’яке тісто, після чого накриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти в теплому місці 1.5-2 години.Крок 2. В цей час готуємо сирну начинку. Спочатку розтираємо сир з яйцем і цукром. Потім додаємо сметану, ванільний екстракт, кукурудзяний крохмаль і ретельно все перемішуємо або збиваємо до однорідної маси.
Крок 3. Готове тісто обминаємо, викладаємо на пергаментний папір і розгортаємо в круглий коржик середньої товщини. У центрі кладемо плоску тарілку, а на що залишився поза тарілки тесті робимо надрізи по 1.5-2 див. Далі прибираємо тарілку, а отримані смужки складаємо навхрест, щоб вийшла косичка.
Крок 4. Разом з пергаментним папером кладемо тісто в круглу форму і даємо постояти при кімнатній температурі ще 15-20 хвилин. Через цей час в центр викладаємо сирну начинку, краї змащуємо змішаним з ложкою води жовтком і відправляємо ватрушку в попередньо розігріту до 160 o с духовку на 35-40 хв.
Крок 5. Готового виробу даємо трохи охолонути, після чого дістаємо його з форми, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Повітряні дріжджові булочки з сиром
Дріжджове тісто розкочується в прямокутний пласт, зверху-начинку із сиру, сметани, цукру і все згортається в рулет. Далі він ріжеться шматочками, заготовки викладають на деко і запікаються протягом 20-35 хвилин. У підсумку виходять ароматні і смачні булочки до чаю.
Час готування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Тісто дріжджове здобне – 500 гр.
- Сир 5% – 1 пачка.
- Сметана 15% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Жовток – 1 шт (за бажанням)
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування начинки. У глибоку ємність відправляємо сир, додаємо до нього сметану, цукровий пісок і ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси.
Крок 2. Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо туди дріжджове тісто. Можна використовувати як покупний, так і зробити його самостійно. Розкачуємо його в тонкий прямокутний пласт.
Крок 3. Далі рівномірно розподіляємо по всій поверхні тіста сирну начинку.
Крок 4. Тепер звертаємо все в акуратний рулет і за допомогою гострого ножа нарізаємо рівними шматочками по 4-5 див.
Крок 5. Застеляємо деко пергаментним папером, змащуємо її маслом і викладаємо булочки на відстані один від одного, так як вони збільшаться в процесі випічки. Можна також змастити їх жовтком, щоб вони вийшли більш рум’яними.
Крок 6. Духовку попередньо розігріваємо до 200оС і ставимо туди деко на 20-25 хвилин. Готові булочки перекладаємо на тарілку, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Пиріг з сиром і яблуками в духовці
На основу з сирного тіста кладуть нарізані яблука і вони присипаються цукром. Потім все заливається начинкою з сиру, сметани, цукру, яєць, вершкового масла, крохмалю і ванільного цукру. Далі пиріг відправляється в розігріту до 180оС духовку на 40-50 хвилин і подається до столу.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для тіста:
- Сметана 15-20% – 100 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
Для начинки:
- Сир – 400 гр.
- Сметана 15-20% – 120 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Крохмаль картопляний – 15 гр.
- Цукор ванільний – 1 ч. л.
- Яблука – 400 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування тіста. В підходящу ємність вбиваємо яйця, додаємо розм’якшене вершкове масло, додаємо цукровий пісок і розтираємо все виделкою.
Крок 2. Далі додаємо сметану і добре перемішуємо. Потім всипаємо просіяне через сито борошно з розпушувачем і замішуємо м’яке еластичне тісто.Крок 3. На дно круглої форми викладаємо лист пергаменту і рівномірно розподіляємо тісто, робимо бортики приблизно 4 см заввишки.
Крок 4. Тепер готуємо начинку. У глибоку ємність відправляємо сир, додаємо до нього сметану і пробиваємо все за допомогою заглибного блендера до отримання однорідної маси.
Крок 5. Жовтки відділяємо від білків і додаємо їх до сиру зі сметаною. Далі насипаємо крохмаль, ванільний цукор, цукор-пісок і розтоплене вершкове масло. Знову пробиваємо все блендером до однорідної маси без грудок.
Крок 6. В окремій ємності збиваємо білки за допомогою міксера до стійких піків. Перекладаємо їх в сирну суміш і акуратно перемішуємо силіконової лопаткою знизу вгору.Крок 7. Яблука ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, очищаємо від шкірки і вирізаємо серцевину. Далі нарізаємо їх тонкими часточками і відправляємо в мікрохвильову піч на 5-8 хвилин для пом’якшення. Потім викладаємо їх на тісто і присипаємо столовою ложкою цукру.
Крок 8. Тепер заливаємо все сирною начинкою і розрівнюємо її.
Крок 9. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин, поки начинка не підрум’яниться.
Крок 10. Даємо готовому виробу охолонути, після чого дістаємо його з форми, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як спекти сирні рогалики в домашніх умовах?
Для початку робиться тісто з борошна, сиру, масла, цукрової пудри, жовтків і розпушувача. Потім воно розкачується в круглий пласт, змащується безе з білків з цукром, розрізається на трикутники і згортається в рогалики. Вони перекладаються на деко і випікаються 10-20 хвилин.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 8.
Склад:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 20 гр.
- Жовтки яєчні – 2 шт.
- Розпушувач – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка.
Для безе:
- Білки яєчні – 2 шт.
- Цукор-пісок – 60-100 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування тіста. В кухонний комбайн відправляємо борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. Далі все перемішуємо, після чого зверху викладаємо розкришений сир і нарізане невеликими кубиками вершкове масло.
Крок 2. Подрібнюємо все комбайном, поки не вийде дрібна крихта. Потім додаємо жовтки і замішуємо м’яке і пластичне тісто.
Крок 3. Робочу поверхню присипаємо борошном, тісто розділяємо на дві рівні частини і вимішуємо кожну, поки не вийде кульку. Тепер прибираємо тісто в холодильник для охолодження приблизно на 30-40 хвилин.
Крок 4. В цей час готуємо начинку. Білки перекладаємо в суху глибоку ємність і збиваємо їх віночком, поступово додаємо цукор, поки не вийдуть міцні списи.
Крок 5. Дістаємо з холодильника одну частину тіста розкачуємо його в тонкий коло, діаметром приблизно 32 див. Далі по всій поверхні рівномірно розподіляємо половину безе і за допомогою ножа розрізаємо все на 16 трикутників. Потім кожен з них звертаємо в рогалик. Робимо все те ж саме з другою частиною тіста.
Крок 6. Деко застеляємо пергаментним папером і на невеликій відстані один від одного викладаємо рогалики.
Крок 7. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо все в протягом 10-20 хвилин, поки вироби не придбають золотистий колір. Перекладаємо сирні рогалики на тарілку, при бажанні присипаємо цукровою пудрою і подаємо їх до чаю або кави. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт сирного кексу в духовці
Для початку сир подрібнюється з вершковим маслом блендером. Окремо збиваються яйця з цукром, після чого вони додаються до сирної маси і все перемішується. Потім туди додається борошно, розпушувач і отримане тісто перекладається форму. Кекс запікається одну годину і подається до столу.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Цукор-пісок – 330 гр.
- Сир – 260 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Розпушувач – 15 гр.
- цукрова Пудра – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність відправляємо сир, додаємо до нього розм’якшене вершкове масло і подрібнюємо все за допомогою блендера до стану пюре.Крок 2. Окремо збиваємо курячі яйця з цукром до стану пишної піни. Додаємо їх до сиру і добре все перемішуємо.
Крок 3. Пшеничне борошно з розпушувачем просіваємо через сито, додаємо до сирної маси і замішуємо густе однорідне тісто.
Крок 4. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю масла, присипаємо її борошном, викладаємо тісто і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.
Крок 5. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо кекс протягом години до рум’яної скоринки. Готовність перевіряємо зубочисткою. Потім даємо йому трохи охолонути, присипаємо цукровою пудрою, нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пиріг Зебра з гарбуза і сиру в духовці
Гарбуз запікається 20 хвилин в духовці. Потім вона подрібнюється блендером, до неї додається цедра апельсина, яйце, цукор, крохмаль, сіль і все збивається. Окремо змішується сир з яйцем, цукром, крохмалем, ваніліном і кефіром. Далі все по черзі заливається в форму і запікається 40 хвилин.
Час готування: 1 год 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гарбуз – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Крохмаль – 2 ст. л.
- Кефір – 50-100 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Ванілін – за смаком.
- Цедра апельсина – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Гарбуз очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками, перекладаємо на фольгу і запікаємо в духовці протягом 20-25 хвилин. Також її можна приготувати в мікрохвильовій печі або зварити.
Крок 2. Пробиваємо гарбуз за допомогою блендера до стану пюре. Потім додаємо цедру апельсина, одне яйце, 2 столові ложки цукру, 1 ложку крохмалю, щіпку солі і ще раз збиваємо все блендером до однорідності.
Крок 3. Тепер готуємо сирну частина. В підходящу ємність відправляємо сир, додаємо до нього яйце, цукор, що залишився, крохмаль, ванілін за смаком, сіль і 50 мл кефірі. Збиваємо все блендером. При необхідності доливаємо ще кефіру, якщо маса вийшла занадто густий. Вона повинна бути такої ж консистенції, як і гарбузова.
Крок 4. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом, а дно з боками застеляємо пергаментним папером. Тепер наповнюємо її сирною і гарбузової масою, наливаючи по 1-2 ст. л. ложки, чергуючи їх. Робимо так до заповнення форми.
Крок 5. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і запікаємо пиріг протягом 40-60 хвилин. Потім даємо йому повністю охолонути, після чого даємо постояти ще півгодини в холодильнику. Подаємо сирно-гарбузову Зебру до столу, з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Як приготувати чізкейк з сиру в духовці?
На запечену основу з печива виливається маса з сиру, сметани, цукру, яєць і ванільного цукру. Всі запікається на водяній бані протягом 80 хвилин при 160со. Зверху на остиглий чізкейк викладається вишня, яка заливається желатином і все ставиться в холодильник до застигання.
Час готування: 2 ч. 30 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Сир кисломолочний не менше 9% – 600 гр.
- Сметана 20% – 180 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цукор ванільний – 8-10 гр.
Для основи:
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
Для верхнього шару:
- Вишня заморожена – 500 гр.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Вода питна – 250 мл
- Желатин швидкорозчинний – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з підготовки вишні. Перекладаємо її в підходящу ємність і заливаємо змішаним з цукром окропом. Даємо постояти таким чином протягом 2-4 годин до повного розморожування.
Крок 2. Пісочне печиво подрібнюємо в дрібну крихту за допомогою блендера або товкачика. Потім додаємо до нього розтоплене вершкове масло, добре перемішуємо. На дно рознімної форми 22 см діаметром, викладаємо пергаментний папір і розподіляємо рівним шаром крихти печива. Далі відправляємо все в розігріту до 160 o с духовку на 10-15 хвилин.
Крок 3. Тепер готуємо начинку. Для початку за допомогою заглибного блендера, подрібнюємо сир до однорідної гладкої маси. Далі додаємо до нього цукор-пісок разом з ванільним цукром, сметану і знову пробиваємо блендером.
Крок 4. Потім по одному додаємо яйця, розмішуючи їх віночком або ложкою. Повинна вийти однорідна маса, схожа на рідку сметану.
Крок 5. Форму з основою чізкейку обертаємо в 3-4 шари фольги і виливаємо туди сирну начинку.
Крок 6. Ставимо форму на деко в який наливаємо окріп так, щоб він доходив до її половини.
Крок 7. Духовку розігріваємо до 160со і вмикаємо тільки нижній нагрів. Ставимо туди наш майбутній чізкейк на 80 хвилин. У готового виробу повинна злегка злегка тремтіти середина. Далі знімаємо фольгу, прибираємо з деко з водою і даємо чізкейк постояти в вимкненій духовці з відчиненими дверцятами до охолодження.
Крок 8. Розморожену вишню відкидаємо на друшляк і рівномірно розподіляємо її по сирної начинки. Рідина від ягід виливати не треба.
Крок 9. Швидкорозчинний желатин замочуємо в холодній воді і даємо постояти до набухання.
Крок 10. Відміряємо приблизно 250 мл залишився вишневого соку і прогріваємо його до 50-60оС. Відправляємо туди набряклий желатин і розмішуємо до розчинення.
Крок 11. Заливаємо ягоди остившім соком з желатином і прибираємо в холодильник до застигання. Потім знімаємо кільце від форми, перекладаємо чізкейк на тарілку і даємо йому постояти в холодильнику ще ніч. Подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!