Густе варення з вишні без кісточок на зиму
Густе варення з вишні без кісточок на зиму виходить дуже насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.
Час готування – 8 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Вишня – 1,5 кг
- Цукор – 0,7 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Крок 1. Вишні добре промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк.
Крок 2. Висипаємо вказану кількість цукру в каструлю, заливаємо водою.
Крок 3. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Перемішуємо, даємо сухому інгредієнту розчинитися.
Крок 4. Після кипіння, варимо сироп на невеликому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.
Крок 5. З промитої вишні видаляємо кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.
Крок 6. Занурюємо вишні в гарячий сироп.
Крок 7. Знову доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 10 хвилин.
Крок 8. Акуратно витягаємо вишні з допомогою шумівки, щоб не порушити цілісність.
Крок 9. Вишні на час кладемо в глибоку миску.
Крок 10. Вишневий сироп продовжуємо уварювати до густини близько 25 хвилин. Знову додаємо сюди вишні і кип’ятимо всі разом ще 5 хвилин. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.
Крок 11. Густе варення з вишні без кісточок на зиму готово! Прибираємо на зберігання в прохолодне місце.