Вишня на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Густе варення з вишні без кісточок на зиму

Густе варення з вишні без кісточок на зиму виходить дуже насиченим і ароматним. Це відмінне ласощі, яке нікого не залишить байдужим. Його можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування варення на зиму використовуйте наш перевірений рецепт.

Час готування – 8 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Вишня – 1,5 кг
  • Цукор – 0,7 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Вишні добре промиваємо під водою і відкидаємо на друшляк.

Крок 2. Висипаємо вказану кількість цукру в каструлю, заливаємо водою.

Крок 3. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Перемішуємо, даємо сухому інгредієнту розчинитися.

Крок 4. Після кипіння, варимо сироп на невеликому вогні близько 15 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 5. З промитої вишні видаляємо кісточки будь-яким зручним способом. Можна використовувати зубочистку або шпильку.

Крок 6. Занурюємо вишні в гарячий сироп.

Крок 7. Знову доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 10 хвилин.

Крок 8. Акуратно витягаємо вишні з допомогою шумівки, щоб не порушити цілісність.

Крок 9. Вишні на час кладемо в глибоку миску.

Крок 10. Вишневий сироп продовжуємо уварювати до густини близько 25 хвилин. Знову додаємо сюди вишні і кип’ятимо всі разом ще 5 хвилин. Розливаємо заготовку по стерилізованим банкам. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 11. Густе варення з вишні без кісточок на зиму готово! Прибираємо на зберігання в прохолодне місце.