Яблука в листковому тесті в духовці – це елементарний у приготуванні, але, тим не менш, неймовірно смачний і ароматний десерт. Таке частування готується швидко і легко, а подати його можна навіть до святкового столу, бо як його зовнішній вигляд викликає неймовірне бажання швидше спробувати хоч шматочок, навіть при дотриманні дієти або правильного харчування. Найсмачніше виходить з домашніх садових яблук – обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!
Яблука в листковому тісті, запечені в духовці
Яблука в листковому тісті, запечені в духовці – це воістину святковий десерт, тому як страва включає в свій склад, крім основних компонентів, ще й начинку, зроблену з подрібнених горіхів і меду. Смачно настільки, що зупинитися просто неможливо!
Інгредієнти на
2 порц.
- Тісто листкове дріжджове 200 гр.
- Яблука 2 шт.
- Мигдаль 10 шт.
- Волоський горіх 25 гр. (ядер)
- Мед 1 ч. л.
- Кориця за смаком
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Жовток 1 шт.
Процес приготування:
- Яблука в листковому тесті в духовці – це дуже смачно і просто! За допомогою кавомолки або блендера подрібнюємо мигдаль і ядра волоського горіха.
- В отриману масу додаємо корицю та мед – гарненько перемішуємо.
- Чистимо шкірку з яблук і чайною ложкою видаляємо насінну коробочку, зрізавши верх. Змащуємо соком лимона, щоб фрукти не змінили свій колір.
- У горіхову суміш додаємо маленькі скибочки яблучної м’якоті.
- Листкове тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на смужки товщиною близько двох сантиметрів.
- Заповнюємо простір усередині фруктів горіхово-медовою масою, накриваємо верхівками.
- Обвалюємо заготовки в цукровому піску і щільно загорнути в тісто.
- Декоруємо по своєму смаку і змащуємо жовтком.
- Яблука ставимо на деко з пергаментів і випікаємо протягом 20-25 хвилин при 200 градусах.
- Ласощі злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Яблука, запечені кружечками в листковому тісті
Яблука, запечені кружечками в листковому тісті – це ласощі, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні, бо від кулінара потрібно лише нарізати фруктову м’якоть і обернути її смужки готового тіста.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яблука – 3 шт.
- Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
- Цукор-пісок – за смаком.
- цукрова Пудра – за смаком.
- Жовток – 1 шт.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Фрукти обполіскуємо і обсушуємо, знімаємо шкірку і розрізаємо на кільця (товщина – 5 міліметрів).
Крок 2. Яким зручним способом, вирізаємо серцевину.
Крок 3. Кільця складаємо на тарілку і посипаємо цукром-піском і меленою корицею.
Крок 4. Розморожене тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на стрічки по сантиметру.
Крок 5. Обертаємо яблучні заготовки в тісто і покласти на деко, устеленный листом пекарської папери.
Крок 6. Промазуємо верхівки жовтком і присипаємо цукром – готуємо 10-15 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.
Крок 7. Частування подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного чаювання!
Трояндочки з листкового тіста з яблуками
Трояндочки з листкового тіста з яблуками – це неймовірно красиве і смачне частування, яке здивує своїм зовнішнім виглядом не тільки дітей, але і дорослих. Завдяки особливому способу заготовок, готовий десерт відрізняється своєю красою і шалено приємним смаком.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яблука – 2 шт.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Крок 1. Змішуємо воду з цукром і доводимо до кипіння.
Крок 2. Вирізаємо насінну коробочку з яблук, м’якоть нарізаємо тонкими слайсами.
Крок 3. Невеликі жмені фруктів занурюємо в сироп і проварюємо 1-3 хвилини, акуратно дістаємо за допомогою шумівки.
Крок 4. Нарізаємо розкатане тісто так, як показано на фото.
Крок 5. Викладаємо скибочки яблук.
Крок 6. Звертаємо в щільний і акуратний рулет.
Крок 7. Акуратно розправляємо «пелюстки» і прибираємо в духовку, прогріту до 180-200 градусів, на 10-20 хвилин.
Крок 8. Приємного апетиту!
Рулет з листкового тіста з яблуками
Рулет з листкового тіста з яблуками – це спрощена варіація всіма улюбленого штруделя, на приготування якого можна витратити цілий день. Але ми пропонуємо вам приготувати не менш смачний десерт, використовуючи виключно прості і доступні компоненти.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-7.
Склад:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Яблука – 2-3 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л. + для посипання.
- Крохмаль – 1 ст. л.
- Жовток – 1 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Кориця мелена – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо робимо тісто з морозильної камери, розморожуємо і розгортаємо в прямокутник на поверхні, припудреним борошном.
Крок 2. Видаляємо шкірку насінну коробочку з фруктів, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 3. Посипаємо фруктову нарізку цукром, крохмалем і корицею – перемішуємо.
Крок 4. Викладаємо яблука по всьому діаметру тіста, залишаючи вільними лише краю.
Крок 5. Згортаємо рулет, підвертаючих тісто і з боків. Кладемо напівфабрикат на пергамент і змащуємо збитим жовтком, посипаємо цукром. Прибираємо в духовку на 40-45 хвилин (180 градусів).
Крок 6. Десерт злегка остуджуємо і тільки після переходимо до нарізки. Приємного апетиту!
Яблука в листковому тісті з корицею
Яблука в листковому тісті з корицею – це простий і швидкий у приготуванні десерт, який підкорить вас своїм неперевершеним ароматом, ще в процесі запікання. Для скорочення згаяного часу, рекомендуємо попередньо дістати тісто з морозильної камери.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тісто листкове – 250 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Кориця мелена – на смак.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом тісто розморожуємо, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками яблуко.
Крок 2. Фруктову м’якоть ріжемо на шматочки близько сантиметра.
Крок 3. Розкачати тісто в пласт близько 4 міліметрів, викладаємо яблука і посипаємо їх корицею і цукром.
Крок 4. Загортаємо в рулет і нарізаємо порційними шматочками.
Крок 5. Перекладаємо заготовки у форму з пекарським папером і змащуємо расколоченным яйцем.
Крок 6. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 7. Тепле частування подаємо до столу і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Яблучні слойки з спрайтом з листкового тіста
Яблучні слойки з спрайтом з листкового тіста – це оригінальне частування, яке приведе в повний захват, як членів вашої родини, так і гостей. Готові булочки здивують вас своїм ніжним і тане в роті підставою, а також підрум’яненою верхівкою.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Спрайт – 500 мл
- Яблука – 2 шт.
- Тісто листкове – 2 упаковки.
- Цукор-пісок – ¾ склянки
- Масло вершкове – 1,5 упаковки.
- Кориця мелена – на смак.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очищаємо і нарізаємо яблука на часточки.
Крок 2. Тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину викладаємо фруктовий скибочку.
Крок 3. Згортаємо, як показано на фото.
Крок 4. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додавши цукор, корицю і ванілін.
Крок 5. Заливаємо заготовки, які вже в формі, гарячої сім’ю.
Крок 6. Підливаємо солодкий газований напій.
Крок 7. Випікаємо протягом півгодини при 180 градусах.
Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!
Яблука в листковому тісті з карамеллю
Яблука в листковому тісті з карамеллю – це вишуканий десерт, який подарує вам справжнє смакове насолоду. Карамелізовані фруктові скибочки зведуть з розуму кожного, хто відкусить хоча б маленький шматочок – гарантовано!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 шт.
- Тісто листкове – 250 гр.
- Цукор-пісок тростинний – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Коньяк – 1 ч. л.
- Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
- цукрова Пудра – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У сковорідці з товстим дном розтоплюємо вершкове масло і висипаємо цукор, не помішуючи, топимо.
Крок 2. В гладку карамель закидаємо скибочки яблук.
Крок 3. Доповнюємо компоненти коньяком і ванільним цукром – перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.
Крок 4. Тісто розгортаємо і ріжемо на 4 частини, на половинці кожного сегмента робимо три надрізи.
Крок 5. На цілі ділянки тіста викладаємо апетитну начинку.
Крок 6. Скріплюємо половинки і випікаємо десерт 20-25 хвилин при температурної позначки 180 градусів.
Крок 7. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Яблука в листковому тісті з горіхами
Яблука в листковому тісті з горіхами – це справжня палочка-виручалочка для кожного кулінара, який потрапив у таку ситуацію, коли гості на порозі, а запропонувати до чаю зовсім нічого. В такому випадку, готуємо необхідні продукти і приступаємо до процесу!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
- Яблука – 1-2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Кориця мелена – ½ ч. л.
- Варення – 3 ст. л.
- Жовток курячий – 1 шт.
- Ядра волоського горіха – за смаком.
- Ванільний цукор – за смаком.
- Цукрова пудра – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Обполіскуємо яблука і даємо час обсохнути, видаляємо серцевину і розрізаємо на кільця.
Крок 2. Перемішуємо два види цукрового піску і корицю, отриманої посипаємо сумішшю яблука – обсмажуємо на сковорідці з двох сторін по 1-2 хвилини.
Крок 3. Розкатаний пласт тіста ділимо на 6 квадратів однакового розміру.
Крок 4. Надрізаємо так, як показано на фото.
Крок 5. Викладаємо яблучні скибочки, посипаємо подрібненими горішками.
Крок 6. Куточки з’єднуємо в центрі заготовки і притискаємо.
Крок 7. Тісто промазуємо жовтком, а в серединку кладемо трохи варення.
Крок 8. Запікаємо слойки близько 20-25 хвилин в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів.
Крок 9. Перед подачею за бажанням декоруємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!