Яблука в листковому тесті в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Яблука в листковому тесті в духовці – це елементарний у приготуванні, але, тим не менш, неймовірно смачний і ароматний десерт. Таке частування готується швидко і легко, а подати його можна навіть до святкового столу, бо як його зовнішній вигляд викликає неймовірне бажання швидше спробувати хоч шматочок, навіть при дотриманні дієти або правильного харчування. Найсмачніше виходить з домашніх садових яблук – обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!

Яблука в листковому тісті, запечені в духовці

Яблука в листковому тісті, запечені в духовці – це воістину святковий десерт, тому як страва включає в свій склад, крім основних компонентів, ще й начинку, зроблену з подрібнених горіхів і меду. Смачно настільки, що зупинитися просто неможливо!

Інгредієнти на
2 порц.

  • Тісто листкове дріжджове 200 гр.
  • Яблука 2 шт.
  • Мигдаль 10 шт.
  • Волоський горіх 25 гр. (ядер)
  • Мед 1 ч. л.
  • Кориця за смаком
  • Сік лимонний 1 ст. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Жовток 1 шт.

Процес приготування:

  1. Яблука в листковому тесті в духовці – це дуже смачно і просто! За допомогою кавомолки або блендера подрібнюємо мигдаль і ядра волоського горіха.
  2. В отриману масу додаємо корицю та мед – гарненько перемішуємо.
  3. Чистимо шкірку з яблук і чайною ложкою видаляємо насінну коробочку, зрізавши верх. Змащуємо соком лимона, щоб фрукти не змінили свій колір.
  4. У горіхову суміш додаємо маленькі скибочки яблучної м’якоті.
  5. Листкове тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на смужки товщиною близько двох сантиметрів.
  6. Заповнюємо простір усередині фруктів горіхово-медовою масою, накриваємо верхівками.
  7. Обвалюємо заготовки в цукровому піску і щільно загорнути в тісто.
  8. Декоруємо по своєму смаку і змащуємо жовтком.
  9. Яблука ставимо на деко з пергаментів і випікаємо протягом 20-25 хвилин при 200 градусах.
  10. Ласощі злегка остуджуємо і знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Яблука, запечені кружечками в листковому тісті

Яблука, запечені кружечками в листковому тісті – це ласощі, з приготуванням якого впорається навіть той, хто вперше переступив поріг кухні, бо від кулінара потрібно лише нарізати фруктову м’якоть і обернути її смужки готового тіста.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 3 шт.
  • Тісто листкове бездріжджове – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Жовток – 1 шт.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Фрукти обполіскуємо і обсушуємо, знімаємо шкірку і розрізаємо на кільця (товщина – 5 міліметрів).

Крок 2. Яким зручним способом, вирізаємо серцевину.

Крок 3. Кільця складаємо на тарілку і посипаємо цукром-піском і меленою корицею.

Крок 4. Розморожене тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на стрічки по сантиметру.

Крок 5. Обертаємо яблучні заготовки в тісто і покласти на деко, устеленный листом пекарської папери.

Крок 6. Промазуємо верхівки жовтком і присипаємо цукром – готуємо 10-15 хвилин при температурної позначки в 200 градусів.

Крок 7. Частування подаємо до столу в гарячому або охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Трояндочки з листкового тіста з яблуками

Трояндочки з листкового тіста з яблуками – це неймовірно красиве і смачне частування, яке здивує своїм зовнішнім виглядом не тільки дітей, але і дорослих. Завдяки особливому способу заготовок, готовий десерт відрізняється своєю красою і шалено приємним смаком.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 2 шт.
  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Крок 1. Змішуємо воду з цукром і доводимо до кипіння.

Крок 2. Вирізаємо насінну коробочку з яблук, м’якоть нарізаємо тонкими слайсами.

Крок 3. Невеликі жмені фруктів занурюємо в сироп і проварюємо 1-3 хвилини, акуратно дістаємо за допомогою шумівки.

Крок 4. Нарізаємо розкатане тісто так, як показано на фото.

Крок 5. Викладаємо скибочки яблук.

Крок 6. Звертаємо в щільний і акуратний рулет.

Крок 7. Акуратно розправляємо «пелюстки» і прибираємо в духовку, прогріту до 180-200 градусів, на 10-20 хвилин.

Крок 8. Приємного апетиту!

Рулет з листкового тіста з яблуками

Рулет з листкового тіста з яблуками – це спрощена варіація всіма улюбленого штруделя, на приготування якого можна витратити цілий день. Але ми пропонуємо вам приготувати не менш смачний десерт, використовуючи виключно прості і доступні компоненти.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-7.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л. + для посипання.
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо робимо тісто з морозильної камери, розморожуємо і розгортаємо в прямокутник на поверхні, припудреним борошном.

Крок 2. Видаляємо шкірку насінну коробочку з фруктів, м’якоть нарізаємо невеликими кубиками.

Крок 3. Посипаємо фруктову нарізку цукром, крохмалем і корицею – перемішуємо.

Крок 4. Викладаємо яблука по всьому діаметру тіста, залишаючи вільними лише краю.

Крок 5. Згортаємо рулет, підвертаючих тісто і з боків. Кладемо напівфабрикат на пергамент і змащуємо збитим жовтком, посипаємо цукром. Прибираємо в духовку на 40-45 хвилин (180 градусів).

Крок 6. Десерт злегка остуджуємо і тільки після переходимо до нарізки. Приємного апетиту!

Яблука в листковому тісті з корицею

Яблука в листковому тісті з корицею – це простий і швидкий у приготуванні десерт, який підкорить вас своїм неперевершеним ароматом, ще в процесі запікання. Для скорочення згаяного часу, рекомендуємо попередньо дістати тісто з морозильної камери.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – на смак.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом тісто розморожуємо, промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками яблуко.

Крок 2. Фруктову м’якоть ріжемо на шматочки близько сантиметра.

Крок 3. Розкачати тісто в пласт близько 4 міліметрів, викладаємо яблука і посипаємо їх корицею і цукром.

Крок 4. Загортаємо в рулет і нарізаємо порційними шматочками.

Крок 5. Перекладаємо заготовки у форму з пекарським папером і змащуємо расколоченным яйцем.

Крок 6. Випікаємо 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7. Тепле частування подаємо до столу і негайно знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Яблучні слойки з спрайтом з листкового тіста

Яблучні слойки з спрайтом з листкового тіста – це оригінальне частування, яке приведе в повний захват, як членів вашої родини, так і гостей. Готові булочки здивують вас своїм ніжним і тане в роті підставою, а також підрум’яненою верхівкою.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Спрайт – 500 мл
  • Яблука – 2 шт.
  • Тісто листкове – 2 упаковки.
  • Цукор-пісок – ¾ склянки
  • Масло вершкове – 1,5 упаковки.
  • Кориця мелена – на смак.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і нарізаємо яблука на часточки.

Крок 2. Тісто розрізаємо на трикутники, на широку частину викладаємо фруктовий скибочку.

Крок 3. Згортаємо, як показано на фото.

Крок 4. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додавши цукор, корицю і ванілін.

Крок 5. Заливаємо заготовки, які вже в формі, гарячої сім’ю.

Крок 6. Підливаємо солодкий газований напій.

Крок 7. Випікаємо протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 8. Готуйте і отримуйте задоволення не тільки від результату, але і від процесу!

Яблука в листковому тісті з карамеллю

Яблука в листковому тісті з карамеллю – це вишуканий десерт, який подарує вам справжнє смакове насолоду. Карамелізовані фруктові скибочки зведуть з розуму кожного, хто відкусить хоча б маленький шматочок – гарантовано!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Тісто листкове – 250 гр.
  • Цукор-пісок тростинний – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Коньяк – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ванільний – 5 гр.
  • цукрова Пудра – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У сковорідці з товстим дном розтоплюємо вершкове масло і висипаємо цукор, не помішуючи, топимо.

Крок 2. В гладку карамель закидаємо скибочки яблук.

Крок 3. Доповнюємо компоненти коньяком і ванільним цукром – перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин.

Крок 4. Тісто розгортаємо і ріжемо на 4 частини, на половинці кожного сегмента робимо три надрізи.

Крок 5. На цілі ділянки тіста викладаємо апетитну начинку.

Крок 6. Скріплюємо половинки і випікаємо десерт 20-25 хвилин при температурної позначки 180 градусів.

Крок 7. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Яблука в листковому тісті з горіхами

Яблука в листковому тісті з горіхами – це справжня палочка-виручалочка для кожного кулінара, який потрапив у таку ситуацію, коли гості на порозі, а запропонувати до чаю зовсім нічого. В такому випадку, готуємо необхідні продукти і приступаємо до процесу!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Тісто листкове бездріжджове – 250 гр.
  • Яблука – 1-2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – ½ ч. л.
  • Варення – 3 ст. л.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Ядра волоського горіха – за смаком.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Цукрова пудра – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Обполіскуємо яблука і даємо час обсохнути, видаляємо серцевину і розрізаємо на кільця.

Крок 2. Перемішуємо два види цукрового піску і корицю, отриманої посипаємо сумішшю яблука – обсмажуємо на сковорідці з двох сторін по 1-2 хвилини.

Крок 3. Розкатаний пласт тіста ділимо на 6 квадратів однакового розміру.

Крок 4. Надрізаємо так, як показано на фото.

Крок 5. Викладаємо яблучні скибочки, посипаємо подрібненими горішками.

Крок 6. Куточки з’єднуємо в центрі заготовки і притискаємо.

Крок 7. Тісто промазуємо жовтком, а в серединку кладемо трохи варення.

Крок 8. Запікаємо слойки близько 20-25 хвилин в духовій шафі, попередньо прогрітому до 180 градусів.

Крок 9. Перед подачею за бажанням декоруємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!