Яйце бенедикт з авокадо і лососем в домашніх умовах
Яйця за цим рецептом – справжній делікатес і джерело корисних речовин і вітамінів. Цільнозерновий хліб, авокадо, спаржа і сьомга – відмінне додаток до яйця пашот, а соус для цього блюда готується без додавання вершкового масла.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 5 хв
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Жовток – 3 шт.
- Хліб цільнозерновий – 3 шт.
- Авокадо – ½ шт.
- Спаржа зелена міні – 6 шт.
- Цибуля червоний – ½ шт.
- Сир сирний – 3 ч. л.
- Сьомга слабосолона – 50 гр.
- Гірчиця зерниста діжонська – 1 ч. л.
- Кріп – 1 гілочка.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Вода – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет винний – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У сотейнику закип’ятити воду, додати в неї трохи солі і винного оцту. Зробити з допомогою віночка воронку і акуратно вилити у воду яйце. Готувати його пару хвилин, а потім обережно вийняти за допомогою шумівки на паперовий рушник. Процедуру повторити для кожного яйця окремо.
2. Жовтки збити в металевій ємності, поставити їх на водяну баню, додати воду і сік лимона і продовжувати готувати, помішуючи, поки маса не загусне. В кінці приправити сіллю і перцем.
3. Спаржу варити в підсоленій воді близько хвилини, а потім обдати крижаною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати паростки уздовж навпіл.
4. Рибу і авокадо нарізати тонкими слайсами, цибулю – півкільцями.
5. Хліб підсушити на сковороді без масла, намазати тости вершковим сиром, викласти скибочки авокадо, цибулі і спаржі.
6. Зверху на хліб і овочі акуратно помістити яйце пашот і скибочку риби.