Яйце бенедикт – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Яйце бенедикт з авокадо і лососем в домашніх умовах

Яйця за цим рецептом – справжній делікатес і джерело корисних речовин і вітамінів. Цільнозерновий хліб, авокадо, спаржа і сьомга – відмінне додаток до яйця пашот, а соус для цього блюда готується без додавання вершкового масла.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 5 хв

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Жовток – 3 шт.
  • Хліб цільнозерновий – 3 шт.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Спаржа зелена міні – 6 шт.
  • Цибуля червоний – ½ шт.
  • Сир сирний – 3 ч. л.
  • Сьомга слабосолона – 50 гр.
  • Гірчиця зерниста діжонська – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 гілочка.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Вода – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Оцет винний – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У сотейнику закип’ятити воду, додати в неї трохи солі і винного оцту. Зробити з допомогою віночка воронку і акуратно вилити у воду яйце. Готувати його пару хвилин, а потім обережно вийняти за допомогою шумівки на паперовий рушник. Процедуру повторити для кожного яйця окремо.

2. Жовтки збити в металевій ємності, поставити їх на водяну баню, додати воду і сік лимона і продовжувати готувати, помішуючи, поки маса не загусне. В кінці приправити сіллю і перцем.

3. Спаржу варити в підсоленій воді близько хвилини, а потім обдати крижаною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати паростки уздовж навпіл.

4. Рибу і авокадо нарізати тонкими слайсами, цибулю – півкільцями.

5. Хліб підсушити на сковороді без масла, намазати тости вершковим сиром, викласти скибочки авокадо, цибулі і спаржі.

6. Зверху на хліб і овочі акуратно помістити яйце пашот і скибочку риби.