Як правильно сушити гриби – 8 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Сушені гриби в домашніх умовах

Сушені гриби в домашніх умовах готуються просто і легко, а їх смак і аромат закохує в себе ще в процесі теплової обробки. Головною перевагою печериць є те, що за ними необов’язково їздити за місто, адже цей продукт продається в будь-якому магазині.

Час готування – 4 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 1 кг

Процес приготування:

Крок 1. Свіжі грибочки очищаємо від бруду і сміття, можна використовувати невелику щіточку.

Крок 2. Нарізаємо кожен печериці тонкими пластинами і викладаємо на деко, попередньо застеливши листом пекарської папери.

Крок 3. Поміщаємо вогнетривку ємність в духовку і вмикаємо нагрівання на 90 градусів, через годину збільшуємо температуру до 110 градусів і сушимо гриби від двох до чотирьох годин.

Крок 4. Виймаємо печериці з духовки і даємо повністю охолонути.

Крок 5. Остиглі шматочки розкладаємо по банках і прибираємо в шафу. Приємного апетиту!