Хто не любить поласувати сонячної солодкої вареною кукурудзою? Теплий початок, щедро змащений вершковим маслом і присипану сіллю, так і манить скоріше зняти пробу і скуштувати соковиті зерна. Щоб варена кукурудза вийшла дійсно смачною, готувати її потрібно правильно, і ми підкажемо як.
Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі
Простий і зрозумілий спосіб варіння кукурудзи: промити сировину, помістити в каструлю з окропом і зварити до повної готовності. Щоб кукурудза була ще смачніше, подаємо її з сіллю. Впорається навіть дитина!
Інгредієнти на
2 порц.
- солодка Кукурудза в качанах 2 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як правильно і скільки варити качан кукурудзи в каструлі? Кукурудзу краще варити відразу ж після покупки або після того, як зірвали її. Чим свіже сировину, тим корисніше і соковитіше буде варена кукурудза. Качани очищаємо від листя і волосків. Якщо є дефектні, потемнілі зерна, видаляємо їх. Промиваємо підготовлену сировину.
- У каструлі доводимо до кипіння воду. Сіль при варінні не додаємо. Це важливо. Якщо воду посолити, зерна вийдуть жорсткими. Води повинно бути стільки, щоб кукурудза змогла повністю зануритися. У киплячу воду опускаємо кукурудзу, закриваємо кришку. Доводимо до кипіння і варимо двадцять хвилин. Цього часу вистачить молодий, жовтої кукурудзі. Якщо кукурудза зріла, вже з помаранчевим відтінком, то варимо її довше – орієнтовно годину. У міру приготування можна проколювати зерна та оцінювати ступінь м’якості.
- Після варіння кукурудзу викладаємо на тарілку, даємо зовсім трохи охолонути.
- Посипаємо гарячу кукурудзу сіллю. Зручніше використовувати дрібну, так як вона рівномірно розподіляється між зернятками, а кристалики не хрумтять на зубах. Подаємо варену кукурудзу в гарячому вигляді. Охолола, вона вже не така смачна. Повторно кукурудзу, звичайно, можна розігріти на пару, але смачніше і соковитіше саме свіжозварена.
Приємного апетиту!
Як зварити молоду кукурудзу, щоб була соковитою і м’якою?
Час варіння кукурудзи безпосередньо залежить від ступеня її зрілості. Кукурудзу світлу, молочної стиглості, свежесорванную варимо не більше десяти-п’ятнадцяти хвилин. Молоді качани через кілька днів після збору зажадають вже двадцять-тридцять хвилин варіння. Зріла кукурудза вариться від півгодини до двох годин: чим грубіше зернятка, тим довше варка.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кукурудза молода в качанах – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Качани для варіння вибираємо з ніжно-зеленим листям – це буде молода кукурудза.
2. Ставимо на плиту каструлю з водою – качани при варінні повинні бути повністю покриті рідиною, враховуємо це при виборі обсягу каструлі. Великі качани можна розламати навпіл при необхідності. Кукурудзу очистити від листя і волосків.
3. У киплячу воду занурюємо кукурудзу, закриваємо кришкою. З моменту закипання варимо двадцять п’ять-тридцять хвилин. Ножем проколюємо зернятка – якщо вони м’які, то варіння припиняємо. Важливо не переварити молоду кукурудзу, щоб вона залишалася м’якою і соковитою. Тому обов’язково оцінюємо шляхом проколу м’якість зерняток вже через десять-п’ятнадцять хвилин варіння.
4. Готову кукурудзу викладаємо на блюдо, присипаємо сіллю за смаком і кладемо на гарячі зерна шматочок вершкового масла. Подаємо кукурудзу гарячої.
Приємного апетиту!
Як правильно варити кукурудзу з сіллю в каструлі?
найкраще доповнення до соковитої вареної кукурудзи – це сіль, яка вигідно відтіняє солодкість зерняток, і вершкове масло, яке підкреслить ніжний кукурудзяний смак. Головний секрет ніжних соковитих качанів в тому, що сіль необхідно додавати тільки при подачі. Якщо зварити кукурудзу відразу в підсоленій воді, зерна вже не будуть такими ніжними.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Кукурудзу разом з листям промиваємо. Кукурудзяні рильця відокремлюємо – вони при варінні не знадобляться. З качанів відокремлюємо волоски.
2. Листя з качанів знімаємо і вкладаємо їх на дно каструлі. Поверх розміщуємо кукурудзу.
3. Заливаємо кукурудзу на листках у каструлі окропом, закриваємо кришкою і ставимо варитися на плиту.
4. Варимо 15-20 хвилин при кипінні середньої активності, після чого вимикаємо плиту, а початкам даємо постояти в гарячій воді ще півгодини.
5. Щипцями перекладаємо варену кукурудзу на тарілку, обсипаємо її сіллю. Руками втираємо сіль по всій поверхні, після чого проводимо по зернам шматочком вершкового масла. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як приготувати кукурудзу в мультиварці в домашніх умовах?
Варіння кукурудзи в мультиварці, за великим рахунком, нічим не відрізняється від варіння на плиті в каструлі, проте багато хто стверджує, що зернятка виходять соковитіше і смачніше за рахунок герметичності чаші. Крім того, якщо зварити кукурудзу прямо в качанах, не знімаючи листя, смак тільки виграє, а соковитість залишається максимальною.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 3-4 шт.
- Вода – 4 склянки
- Сіль – за смаком.
- Часник – 1-2 зубки.
- Масло вершкове – 3-4 ч. л.
Процес приготування:
1. Готуємо качани: акуратно зрізаємо листя так, щоб потім мати можливість після промивання надіти їх назад на кукурудзу. Знімаємо волоски. Промиваємо кукурудзу і листя, «повертаємо» листи назад на кукурудзу, обернувши її.
2. Поміщаємо підготовлені качани в чашу мультиварки. Вливаємо воду. Стежимо, щоб вода повністю покрила кукурудзу. При необхідності качани можна злегка утрамбувати, а води додати більше (не більш допустимого максимуму, зазначеного на чаші). Часник очищаємо, ріжемо на частини і кладемо в чашу поверх кукурудзи. Закриваємо кришку, вибираємо режим для бобових, зернових або супу. Після закипання варимо кукурудзу двадцять-тридцять хвилин.
3. Готову кукурудзу акуратно дістаємо з чаші і перекладаємо в тарілку.
4. Присипаємо кукурудзу сіллю, змащуємо вершковим маслом. Додатково можна посипати чорним меленим перцем.
Приємного апетиту!
Як швидко приготувати кукурудзу в мікрохвильовці?
Якщо у вас є качани свіжої кукурудзи в листі, спробуйте приготувати їх у мікрохвильовці. Це швидко, простіше, ніж варіння, і дуже смачно. Кукурудзу бажано використовувати молоду: вона, звичайно, соковитіше і смачніше.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 2 ч. л.
- Паприка солодка – за смаком.
Процес приготування:
1. Кукурудзу в качанах протираємо вологою серветкою по поверхні. Знімати листя і мити в воді не потрібно.
2. Підстави зрізаємо. Зріз повинен бути досить глибоким, таким, щоб відкривати зерна – це потім спростить зняття листя з готових качанів.
3. Підготовлені качани укладаємо на тарілку і ставимо в мікрохвильовку. Встановлюємо потужність 750 Вт на десять хвилин.
4. Дістаємо гарячу готову кукурудзу з мікрохвильовки.
5. Щоб очистити качани, стискаємо рукою край качана і тягнемо на себе – листя легко сходять.
6. Готову очищену кукурудзу посипаємо з усіх сторін сіллю і обмазуємо шматочком вершкового масла.
7. Додатково можна також посипати солодкою паприкою.
Приємного апетиту!
Соковита кукурудза, приготована в пароварці
кукурудзу можна Приготувати і в пароварці. Корисних речовина збережеться більше, так як вони не підуть у відвар. В ідеалі готувати на пару потрібно молоду кукурудзу – вона вариться швидше і виходить смачною. Зі зрілими примірниками доведеться чекати більше – варіння потрібно продовжувати близько години, поки зерна не стануть м’якими.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 6 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Кукурудзу очистити від листя і волосків, промиваємо.
2. В піддон пароварки вливаємо воду до максимальної позначки. Встановлюємо чашу, кладемо кукурудзу. Ставимо другий ярус – повторюємо викладку кукурудзи. Закриваємо кришку.
3. Ставимо час – п’ятнадцять хвилин. Готуємо до кінця програми.
4. Готову гарячу кукурудзу викладаємо на блюдо, посипаємо сіллю і змащуємо вершковим маслом. Подаємо гарячою.
Приємного апетиту!
Ніжна кукурудза, зварена на молоці
Зварена на молоці кукурудза, виходить більш ніжним і солодким. Важлива умова – качани повинні бути молодими, жовтого кольору. Бажано, щоб між часом збору і початком варіння пройшло якомога менше часу. В ідеалі варити кукурудзу краще відразу, як тільки зірвали або купили її.
Час приготування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Вода – 600 мл
- Молоко – 1 л
- Чебрець – 1-2 гілки.
Процес приготування:
1. Качани очищаємо від листя і волосків, промиваємо їх. При необхідності качани ламаємо навпіл.
2. У каструлі змішуємо воду з молоком, додаємо вершкове масло, сіль і гілочки чебрецю. Опускаємо кукурудзу.
3. Доводимо молоко з кукурудзою до кипіння і варимо десять хвилин.
4. Готову кукурудзу витягуємо з молока, викладаємо на тарілку, присипаємо сіллю, подаємо гарячою.
Приємного апетиту!
Як зварити солодку кукурудзу з цукром в каструлі?
Щоб зварити солодку кукурудзу з цукром, потрібно запастися терпінням – вариться вона пару годин. Зате потім вся сім’я зможе поласувати соковитим солодким ласощами. Як і звичайну, солодку кукурудзу краще подавати з вершковим маслом.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Інгредієнти:
- Кукурудза – 10 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. З качанів знімаємо листя, промиваємо їх і саму кукурудзу. Волоски відокремлюємо і викидаємо.
2. На дно каструлі покласти листя, на них – кукурудзу.
3. Вливаємо воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила кукурудзу, закриваємо каструлю кришкою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. У киплячу воду додаємо цукровий пісок, сіль і варимо до м’якості кукурудзи. Орієнтовно це займе два-два з половиною години.
4. Готову кукурудзу акуратно витягуємо з каструлі, кладемо на тарілку. Подаємо гарячою з вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Варена кукурудза з маслом
Пропонуємо витратити трохи більше часу на підготовку кукурудзи до варінні, попередньо замочивши її, а потім зварити її з додаванням вершкового масла – ви не повірите, наскільки це змінює готові зернятка. Кукурудза стає набагато ніжніше і соковитіше.
Час приготування: 20 хв. без урахування часу замочування
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Кукурудза – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30-50 гр.
Процес приготування:
1. Очищаємо качани від листя та «вусиків». Кукурудзу промиваємо і заливаємо водою. Залишаємо замачиваться на пару годин.
2. У каструлю наливаємо воду – її кількість має бути таким, щоб кукурудза була повністю покрита рідиною при варінні. Доводимо воду до кипіння і опускаємо в окріп замочену кукурудзу. Додаємо шматочок вершкового масла. Варимо приблизно двадцять хвилин. За п’ять хвилин до готовності додаємо у воду сіль за смаком. Наприкінці варіння пробуємо пару зерняток і оцінюємо ступінь готовності.
3. З готової кукурудзи зливаємо воду. Кукурудзу залишаємо порожній гарячої каструлі, закутуємо рушником і даємо так постояти ще двадцять хвилин.
4. Після цього готову кукурудзу подаємо до столу в гарячому вигляді з вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Як варити кукурудзу Бондюель в качанах?
Солодку кукурудзу Бондюель пропонуємо зварити в качанах. Листя з качанів знімаємо і кладемо в каструлю разом з кукурудзою – так буде смачніше. Чим старше кукурудза, тим більше час варіння. Оптимально – пробувати зернятка на смак і орієнтуватися на досягнуту м’якість.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кукурудза в качанах – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – за смаком.
Процес приготування:
1. Качани очищаємо від поверхневих листя. Кукурудзу звільняємо від волосків, промиваємо її. Листя також промиваємо.
2. На дно каструлі укладаємо листя, наверх поміщаємо кукурудзу.
3. Заливаємо кукурудзу з листям окропом так, щоб повністю покрити її. Кукурудза спливе – можна накрити її тарілкою, щоб занурити у воду назад. Доводимо до кипіння і варимо тридцять хвилин.
4. Готову кукурудзу акуратно дістаємо з каструлі і перекладаємо в тарілку. До речі, подати варені качани можна на листках. Обережно дістаньте їх з каструлі, розрівняйте і викладіть на тарілку. Поверх укладіть кукурудзу. Подавайте кукурудзу Бондюель, посипавши сіллю, з маслом.
Приємного апетиту!