Як засолити форель стейками в розсолі?
Слабосолона форель – одна з найпопулярніших закусок. Щоб у будні та свята ласувати смачною слабосоленої форелі, використовуйте цей простий рецепт. Стейки форелі добре просочуються розсолом і спеціями.
Час готування: 2 дні
Час приготування: 35 хв
Порцій – 4-5
Склад:
- Форель – 4-5 стейка.
- Вода – 1 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- лавровий Лист – за смаком.
- Коріандр – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Форель помийте під міцною водою, промокніть стейки паперовими рушниками.
Крок 2. У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь.
Крок 3. Розчиніть в ній сіль і цукор, додайте спеції. Доведіть розсіл до кипіння, додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Розсіл остудіть.
Крок 4. Форель викладіть в контейнер відповідного розміру, залийте рибу розсолом. Приберіть форель в холодильник на 2 дні.
Крок 5. Слабосолене філе форелі наріжте на порції і подавайте в якості закуски.