Як засолити форель в розсолі – 4 рецепта в домашніх умовах з покроковими фото

Як засолити форель стейками в розсолі?

Слабосолона форель – одна з найпопулярніших закусок. Щоб у будні та свята ласувати смачною слабосоленої форелі, використовуйте цей простий рецепт. Стейки форелі добре просочуються розсолом і спеціями.

Час готування: 2 дні

Час приготування: 35 хв

Порцій – 4-5

Склад:

  • Форель – 4-5 стейка.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Коріандр – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Форель помийте під міцною водою, промокніть стейки паперовими рушниками.

Крок 2. У каструлю влийте воду і поставте її на вогонь.

Крок 3. Розчиніть в ній сіль і цукор, додайте спеції. Доведіть розсіл до кипіння, додайте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню. Розсіл остудіть.

Крок 4. Форель викладіть в контейнер відповідного розміру, залийте рибу розсолом. Приберіть форель в холодильник на 2 дні.

Крок 5. Слабосолене філе форелі наріжте на порції і подавайте в якості закуски.