Як засолити ікру форелі в тузлуці
Нерідко можна зустріти такий давній, особливо поширений в Поволжі та на Далекому Сході спосіб приготування ікри червоної риби в домашніх умовах, як засолювання її в тузлуці, тобто в міцному розчині з концентрованої солі.
Склад:
- Кам’яна сіль – 100 гр.
- Морська сіль – 100 гр.
- Вода – 1 л
- Ікра форелі.
Процес приготування:
1. Воду закип’ятити, додайте в неї сіль обох видів, або просту кам’яну сіль, якщо немає морської, у кількості 200 грам. Прокип’ятіть тузлук 3-5 хвилин і охолодіть до 40-45 градусів.
2. Занурте в тузлук ікру на 15-20 хвилин, якщо ви плануєте зберігати її в холодильнику довше, а якщо потримати її в розсолі лише 8-10 хвилин, тоді у вас вийде ікра малосольна, яка зберігається не більше трьох-п’яти днів.
3. Відцідіть ікру на марлю, розтягнуту над каструлею, щоб вода з сіллю скла. Потім нехай ще 10 хвилин ікринки побудуть на повітрі і обветрятся.
4. Банки прокип’ятіть, також і кришки, а потім обсушіть і викладіть в них ікру.
5. Закручені щільно кришками банки з ікрою, зберігаються в холоді або в холодильнику. Готова ікра до вживання буде через 12-24 години.
Приємного апетиту!