Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно – 7 рецептів з покроковими фото

Як засолити ікру форелі в тузлуці

Нерідко можна зустріти такий давній, особливо поширений в Поволжі та на Далекому Сході спосіб приготування ікри червоної риби в домашніх умовах, як засолювання її в тузлуці, тобто в міцному розчині з концентрованої солі.

Склад:

  • Кам’яна сіль – 100 гр.
  • Морська сіль – 100 гр.
  • Вода – 1 л
  • Ікра форелі.

Процес приготування:

1. Воду закип’ятити, додайте в неї сіль обох видів, або просту кам’яну сіль, якщо немає морської, у кількості 200 грам. Прокип’ятіть тузлук 3-5 хвилин і охолодіть до 40-45 градусів.

2. Занурте в тузлук ікру на 15-20 хвилин, якщо ви плануєте зберігати її в холодильнику довше, а якщо потримати її в розсолі лише 8-10 хвилин, тоді у вас вийде ікра малосольна, яка зберігається не більше трьох-п’яти днів.

3. Відцідіть ікру на марлю, розтягнуту над каструлею, щоб вода з сіллю скла. Потім нехай ще 10 хвилин ікринки побудуть на повітрі і обветрятся.

4. Банки прокип’ятіть, також і кришки, а потім обсушіть і викладіть в них ікру.

5. Закручені щільно кришками банки з ікрою, зберігаються в холоді або в холодильнику. Готова ікра до вживання буде через 12-24 години.

Приємного апетиту!