Ікра форелі в цукровому розсолі
В цукровому розсолі у вас вийде більш солодка ікра форелі домашнього приготування, ніж у звичайному класичному, де солі додається рівно в два рази болр ніж цукру. Цей продукт хороший тим, що у вас вийде самостійно виготовити смачний рибний делікатес, не боячись за його якість, що не завжди скажеш про продукти з магазину.
Склад:
- Сіль – 80 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Вода – 1 л
- Ікра.
Процес приготування:
1. Очистіть ікру форелі від плівок-ястиків, далі добре прополощіть і помістіть в марлю над каструлею, щоб вся рідина з неї повністю скла.
2. Розсіл (сіль і цукор) потрібно покіпятіть хвилини 3, якщо ви хочете, щоб ікра деякий час зберігалася в холодильнику. Якщо ж плануєте з’їсти всю ікру на наступний день, тоді сіль і цукор можна просто повністю розчинити в теплій кип’яченій воді.
3. У глибоку ємність перекладіть ікру і залийте її розсолом, температура якого повинна бути близько 45 градусів. Витримайте ікру в розсолі 15 хвилин.
4. Марлю натягніть над каструлею, її кінці можна прив’язати до ручок, щоб марля не провисав. Тонким шаром покладіть ікру на марлю після зазначеного часу, нехай стече розсіл, а потім ще 15 хвилин нехай обвітрюється.
5. У чисті сухі банки викладіть ікру і відправте її в холодильник.
6. Через 12-24 години ікра буде готова.
Приємного апетиту!