Як засолити ікру форелі в домашніх умовах швидко і смачно – 7 рецептів з покроковими фото

Ікра форелі в цукровому розсолі

В цукровому розсолі у вас вийде більш солодка ікра форелі домашнього приготування, ніж у звичайному класичному, де солі додається рівно в два рази болр ніж цукру. Цей продукт хороший тим, що у вас вийде самостійно виготовити смачний рибний делікатес, не боячись за його якість, що не завжди скажеш про продукти з магазину.

Склад:

  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Вода – 1 л
  • Ікра.

Процес приготування:

1. Очистіть ікру форелі від плівок-ястиків, далі добре прополощіть і помістіть в марлю над каструлею, щоб вся рідина з неї повністю скла.

2. Розсіл (сіль і цукор) потрібно покіпятіть хвилини 3, якщо ви хочете, щоб ікра деякий час зберігалася в холодильнику. Якщо ж плануєте з’їсти всю ікру на наступний день, тоді сіль і цукор можна просто повністю розчинити в теплій кип’яченій воді.

3. У глибоку ємність перекладіть ікру і залийте її розсолом, температура якого повинна бути близько 45 градусів. Витримайте ікру в розсолі 15 хвилин.

4. Марлю натягніть над каструлею, її кінці можна прив’язати до ручок, щоб марля не провисав. Тонким шаром покладіть ікру на марлю після зазначеного часу, нехай стече розсіл, а потім ще 15 хвилин нехай обвітрюється.

5. У чисті сухі банки викладіть ікру і відправте її в холодильник.

6. Через 12-24 години ікра буде готова.

Приємного апетиту!