Ікра форелі з лимоном
Ікра форелі чудово солиться разом з лимоном – завдяки доданої лимонної цедри, це ласощі набуває тонкий і дуже ніжний цитрусовий аромат. Крім того, в розсіл, необхідний для засолювання, краще всього додати не звичайну сіль, а морську. Якщо ж такої немає в наявності, тоді використовуйте стандартну сіль крупного помелу.
Склад:
- Ікра – 250 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль морська – 2 ст. л. з гіркою.
- Цукор – 1 л
- Вода – 0,6 л.
Процес приготування:
1. Свіжу або розморожену ікру форелі повністю звільнити від плівок так, як вам зручно.
2. З одного лимона за допомогою терки зніміть цедру (можна і дуже тонко зрізати шкірку ножем), а сік відіжміть в інший посуд і процідіть.
3. Для засолу потрібно приготувати розсіл. Щоб він вийшов, воду доведіть до кипіння, додайте цедру лимона (або лимонну шкірку) і прокип’ятіть 3-5 хвилин, потім додайте сіль і прокип’ятіть ще 3 хвилини. Дайте розсолу охолонути приблизно до 50 градусів, потім процідіть його через сито.
4. В теплий розсіл помістіть ікру і додайте туди ж сік цілого лимона або від половини лимона, якщо не любите кисле. Нехай ікра полежить в розсолі 15-20 хвилин.
5. На сито помістіть ікру і залиште до того моменту, як вода стече. Потім нехай ікра полежить ще хвилин 15, щоб трохи підсохла.
6. В чисті невеликі скляні банки покладіть ікру для просолювання під кришкою в холодильнику. Їжте домашню ікру форелі вже через 1-2 дні.
Приємного апетиту!