Засолювання сала в тузлуці в домашніх умовах
Домашнє сало, приготоване в тузлуці, виходить м’яким і добре просоленным. Спробуйте простий рецепт апетитною закуски. Готовий продукт подавайте до столу з гірчицею або іншим соусом до смаку.
Час готування: 3 діб
Час приготування: 2 діб
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Сало свиняче – 1 кг
- Вода – 1,3 л.
- Сіль – 100 гр.
- Часник – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тузлука вливаємо воду у велику каструлю і змішуємо її з сіллю. Ставимо на вогонь.
Крок 2. Підготовлений шматок сала занурюємо у воду. Як тільки почнуть з’являтися перші ознаки закипання, знімаємо каструлю з вогню.
Крок 3.Даємо вмісту повністю охолонути, потім переставляємо каструлю в холодильник на дві доби. Можна закрити кришкою.
Крок 4. Після витягаємо сало з води і обтираем паперовим рушником.
Крок 5. Далі можна надати салу, засоленному в тузлуці, пряний аромат. Підготуємо необхідні спеції.
Крок 6. Натираємо продукт спеціями і посипаємо подрібненим часником з лавровими листками.
Крок 7. Загортаємо пряне сало в пергамент.
Крок 8. Також можна обернути і в харчову плівку. Відправляємо заготовку в холодильник на 1-2 доби.
Крок 9. Готове сало нарізаємо на тонкі шматочки і подаємо до столу. Готово!