Як засолити сало в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Засолювання сала в тузлуці в домашніх умовах

Домашнє сало, приготоване в тузлуці, виходить м’яким і добре просоленным. Спробуйте простий рецепт апетитною закуски. Готовий продукт подавайте до столу з гірчицею або іншим соусом до смаку.

Час готування: 3 діб

Час приготування: 2 діб

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Вода – 1,3 л.
  • Сіль – 100 гр.
  • Часник – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тузлука вливаємо воду у велику каструлю і змішуємо її з сіллю. Ставимо на вогонь.

Крок 2. Підготовлений шматок сала занурюємо у воду. Як тільки почнуть з’являтися перші ознаки закипання, знімаємо каструлю з вогню.

Крок 3.Даємо вмісту повністю охолонути, потім переставляємо каструлю в холодильник на дві доби. Можна закрити кришкою.

Крок 4. Після витягаємо сало з води і обтираем паперовим рушником.

Крок 5. Далі можна надати салу, засоленному в тузлуці, пряний аромат. Підготуємо необхідні спеції.

Крок 6. Натираємо продукт спеціями і посипаємо подрібненим часником з лавровими листками.

Крок 7. Загортаємо пряне сало в пергамент.

Крок 8. Також можна обернути і в харчову плівку. Відправляємо заготовку в холодильник на 1-2 доби.

Крок 9. Готове сало нарізаємо на тонкі шматочки і подаємо до столу. Готово!