Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Як зварити смачну гречану кашу з цибулею?

Гречана каша – це швидке і просте рішення для обіду або вечері. Пропонуємо вам відмінний варіант смачною гречки, який підійде для пісного і повсякденного меню.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Крупа гречана – 350 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Масло вершкове – 30-40 гр.
  • Масло топлене – для смаження.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 3 склянки

Процес приготування:

1. Гречану крупу переберіть.

2. Викладіть гречану крупу на суху сковорідку і обсмажте її протягом 3-5 хвилин.

3. Обсмажену гречку перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте вершкове масло. Поставте каструлю на середній вогонь і змішайте вершкове масло з крупою. Після цього влийте в гречку киплячу воду, доведіть кашу до кипіння, потім закрийте кришку і томіть гречку на повільному вогні 25-30 хвилин.

4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, присипте його сіллю і цукром. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.

5. У каструлю до гречаної каші додайте зажарку, перемішайте і поставте в духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин.

6. Подавайте гречану кашу з цибулею в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!