Як зварити смачну гречану кашу з цибулею?
Гречана каша – це швидке і просте рішення для обіду або вечері. Пропонуємо вам відмінний варіант смачною гречки, який підійде для пісного і повсякденного меню.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Крупа гречана – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Масло вершкове – 30-40 гр.
- Масло топлене – для смаження.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Вода – 3 склянки
Процес приготування:
1. Гречану крупу переберіть.
2. Викладіть гречану крупу на суху сковорідку і обсмажте її протягом 3-5 хвилин.
3. Обсмажену гречку перекладіть в каструлю з товстим дном, додайте вершкове масло. Поставте каструлю на середній вогонь і змішайте вершкове масло з крупою. Після цього влийте в гречку киплячу воду, доведіть кашу до кипіння, потім закрийте кришку і томіть гречку на повільному вогні 25-30 хвилин.
4. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, присипте його сіллю і цукром. Обсмажте цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
5. У каструлю до гречаної каші додайте зажарку, перемішайте і поставте в духовку, розігріту до 120 градусів на 10 хвилин.
6. Подавайте гречану кашу з цибулею в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!