Як зварити розсипчасту гречку на воді в каструлі – 6 рецептів з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування гречки з цибулею і грибами

Гречка – це самий універсальний продукт, який може вам практично кожен день забезпечити різноманітну їжу. Гречана каша добре поєднується з багатьма продуктами. Її можна зробити солодкої і солоної. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати гречку з грибами та цибулею.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Печериці – 300 гр.
  • Крупа гречана – 1 склянка
  • Цибуля – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. 1. Гречану крупу переберіть і промийте.

2. Кашу відваріть в підсоленій воді до готовності. Після цього додайте вершкове масло і добре перемішайте.

3. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте до прозорості на олії.

4. Гриби наріжте кубиками, додайте їх на сковорідку до цибулі і продовжуйте готувати ще 5-7 хвилин. Додайте сіль і мелений перець за смаком.

5. Потім засмажку з цибулі і грибів викладіть в каструлю до гречаної каші, перемішайте.

6. Таке блюдо можна подати в якості основного або як гарнір.

Приємного апетиту!