Розсипчаста рисова каша з длиннозернового рису
Розсипчаста рисова каша – доступне блюдо на кожен день. Це може бути легкий сніданок з молочної каші або розсипчастий гарнір для м’ясних страв, риби або інших морепродуктів.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Рис дліннозерновой – 1 склянка
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.
2. У каструлю влийте 1,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, коли вода закипить, всипте сіль.
3. Після цього в каструлю всипте рис. Варіть рис 20-25 хвилин.
4. У чайник влийте 1,5-2 літра води, закип’ятіть її. Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте його окропом з чайника.
5. Рис перекладіть назад в каструлю, додайте вершкове масло і перемішайте. смачна рисова каша готова.
Приємного апетиту!