Як зварити рис – 10 рецептів розсипчастою рисовою каші в каструлі з фото

Розсипчаста рисова каша з длиннозернового рису

Розсипчаста рисова каша – доступне блюдо на кожен день. Це може бути легкий сніданок з молочної каші або розсипчастий гарнір для м’ясних страв, риби або інших морепродуктів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Рис дліннозерновой – 1 склянка
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Рис промийте до тих пір, поки вода не стане прозорою.

2. У каструлю влийте 1,5 літра води. Поставте каструлю на вогонь, коли вода закипить, всипте сіль.

3. Після цього в каструлю всипте рис. Варіть рис 20-25 хвилин.

4. У чайник влийте 1,5-2 літра води, закип’ятіть її. Готовий рис відкиньте на друшляк і промийте його окропом з чайника.

5. Рис перекладіть назад в каструлю, додайте вершкове масло і перемішайте. смачна рисова каша готова.

Приємного апетиту!