Салат з яловичого серця з грибами
Для приготування салату зазвичай використовується свиняче або яловиче серце. У цьому рецепті ми зробили свій вибір на користь яловичого субпродукту і доповнили його грибами.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Серце яловиче – 500 гр.
- Гриби (маслюки) – 300 гр.
- Огірок – 200 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Зелень – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Промиваємо яловиче серце проточною водою. З допомогою ножа видаляємо судини, кров’яні згустки і жир. Викладаємо субпродукт в каструлю, а потім заливаємо його холодною очищеною водою. Солимо рідину і додаємо лавровий лист, а також перець горошком. Варимо яловиче серце на плиті протягом години.
Крок 2. Дістаємо субпродукт з бульйону і даємо йому охолонути. Нарізаємо соломкою з допомогою ножа.
Крок 3. В окрему ємність викладаємо гриби. Обробляємо їх за аналогією з серцем: заливаємо холодною очищеною водою, солимо рідина, приправляємо її чорним перцем горошком і додаємо лавровий лист. Проварюємо маслюки на плиті 30 хвилин.
Крок 4. Зливаємо грибний бульйон в раковину. У сковороду вливаємо олію і після підігріву обсмажуємо в ньому гриби. Очищену від лушпиння цибулину нарізаємо півкільцями.
Крок 5. Вимиваємо свіжий огірок і зелень проточною водою. Обтираем їх паперовим рушником. Огірок нарізаємо соломкою, подрібнюємо зелень.
Крок 6. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник і заправляємо їх чорним перцем, сіллю і майонезом. Ретельно перемішуємо масу і подаємо до столу.
Приємного апетиту!