Яловиче серце – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати яловиче серце в мультиварці?

Яловиче серце, перед вживанням в їжу, доводиться довго піддавати термообробці. Ви значно скоротите час приготування субпродукту, якщо використовуєте для цієї мети мультиварку.

Час готування – 9 ч. 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Вода холодна – 3 л
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Серце яловиче – 500 гр.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо яловиче серце і відправляємо її в каструлю. Заливаємо холодною водою і залишаємо на кілька годин. Потім зливаємо рідину в раковину (бажано постійно змінювати її в процесі вимочування). Розрізаємо серце вздовж і видаляємо всі судини і жир. Розрізаємо обидві половинки навпіл (нам знадобиться тільки одна частина субпродукту – 500 грамів).

Крок 2. У чашу мультиварки заливаємо воду (зазначена кількість може змінюватися як у більшу, так і у меншу сторону – залежить від обсягу чаші). Нарізаємо серце великими шматками (3-5 шт.). Викладаємо їх у воду і варимо в режимі «Суп» 1 годину.

Крок 3. В процесі варіння, коли бульйон почне кипіти, необхідно знімати піну шумівкою. Також не забудьте хоча б пару разів поміняти воду. Додаємо в бульйон перець, лавровий лист і сіль. Коли серце стане м’яким, викладаємо його на тарілку, охолоджуємо, а потім нарізаємо смужками.

Крок 4. Залишився бульйон не виливаємо. Проціджуємо його у будь-яку зручну ємність через марлю, складену в декілька шарів. Вимиваємо чашу мультиварки і насухо витираємо. Потім включаємо режим смаження і вливаємо олію.

Крок 5. Очищену цибулю (одну велику або пару головок середнього розміру) нарізаємо півкільцями. Викладаємо його в розігріту олію і обсмажуємо до рум’яності. Потім додаємо до цибулі шматочки серця і тушкуємо інгредієнти разом близько десяти хвилин.

Крок 6. Приправляємо страву сметаною. Перемішуємо інгредієнти. Якщо ви бачите, що не вистачає рідини для смаження, додайте трохи бульйону. Знову перемішуємо продукти. Тушкуємо страву в тому ж режимі 5 хвилин (не накриваємо каструлю кришкою). Готову страву прикрашаємо свіжою петрушкою (заздалегідь вимитої і нарізаної) і подаємо до столу.

Приємного апетиту!