Гуляш з яловичого серця з підливою
Пропонуємо приготувати дуже поживне і корисне блюдо, яке містить невелику кількість калорій і безліч корисних речовин. Перед гасінням субпродукт потрібно відварити, а соковитості і ніжності ми доб’ємося в процесі томління серця з овочами.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій – 4-5.
Інгредієнти:
- Серце яловиче – 1 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Вода – для підливи.
Процес приготування:
Крок 1. Вирізаємо зайві деталі субпродукту: судини, згустки крові, жир. Потім ретельно вимиваємо яловиче серце проточною водою і обтираем паперовим рушником. Перекладаємо серце на обробну дошку і нарізаємо шматочками товщиною 2 сантиметри.
Крок 2. Викладаємо шматочки субпродукту в сковороду і заливаємо їх очищеною водою (вода повинна повністю покрити продукт). Варимо серце близько години – рідина повинна википіти. Якщо серці старе, час варіння може збільшитися до двох годин, тому воду доведеться при необхідності підливати.
Крок 3. Обидві цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками.
Крок 4. Обрізаємо верхній шар моркви і ретельно вимиваємо коренеплід. Нарізаємо його кубиками приблизно такого ж розміру, як і цибуля.
Крок 5. Вимиваємо і звільняємо від плодоніжки і насіння болгарський перець. Нарізаємо його за аналогією з цибулею і морквою.
Крок 6. Те ж саме проробляємо з очищеними зубками часнику.
Крок 7. Вливаємо в сковороду з субпродуктом рослинне масло. Обсмажуємо шматочки серця 2-3 хвилини, а потім додаємо до них цибулю. Коли цибуля стане прозорою, викладаємо в сковороду кубики моркви. Перемішуємо інгредієнти в процесі обсмажування.
Крок 8. Залишилося додати до інгредієнтів болгарський перець, що ми і робимо. Обсмажуємо масу близько 5-7 хвилин.
Крок 9. Викладаємо томатну пасту в склянку і розбавляємо її невеликою кількістю води. Поливаємо томатною пастою гуляш. Додаємо лавровий лист, хмелі-сунелі, перець і сіль за смаком. Перемішуючи, тушкуємо ласощі 5 хвилин. Потім приправляємо блюдо часником і знову перемішуємо. Накриваємо сковороду кришкою і даємо масі настоятися 10 хвилин. Подаємо страву до столу з гарніром.
Приємного апетиту!