яловиче серце Тушковане з овочами
Яловиче серце – це джерело вітамінів і різних корисних сполук: білків, заліза, цинку, фосфору та вітамінів групи В. Щоб серце не було жорстким, його дуже довго варять. Є й інший варіант – загасити субпродукт разом з овочами.
Час готування – 2 ч. 50 хв.
Час приготування – 40 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Серце яловиче – 800 гр.
- Картопля – 700 гр.
- Морква – 200 гр.
- Селера (корінь) – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Цибуля червоний – 100 гр.
- Масло рослинне – 30 мл
- Вино сухе червоне – 3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Обидва види цибулі (білий і червоний) очищаємо від лушпиння і нарізаємо кубиками невеликого розміру.
Крок 2. Яловиче серце промиваємо водою і обтираем паперовим рушником. Прибираємо плівки, судини і жир. Нарізаємо субпродукт брусочками (як для приготування гуляшу).
Крок 3. Очищаємо моркву. Промиваємо її разом з коренем селери проточною водою. Нарізаємо інгредієнти брусками.
Крок 4. Вливаємо в будь-яку ємність з товстими стінками і дном казан або сковороду – рослинне масло. Після розігріву викладаємо в казан цибулю і обсмажуємо до прозорості. Потім відправляємо в ємність моркву і селеру. Перемішуємо овочі і обсмажуємо близько трьох хвилин.
Крок 5. Зменшуємо вогонь і додаємо до овочів бруски яловичого серця. Відправляємо слідом очищені зубки часнику, лавровий лист, запашний перець (4-5 горошин). Солимо і перемішуємо масу. Тушкуємо під кришкою півтори години. Потім додаємо вино і знову тушкуємо. Очищаємо картоплини, промиваємо та нарізаємо кубиками.
Крок 6. Додаємо коренеплоди в казан і продовжуємо тушкувати масу 20-30 хвилин (до готовності картоплі).
Приємного апетиту!