Як правильно варити яловичий язик для нарізки?
Для нарізки до святкового столу, чудовим блюдом поряд з іншими м’ясними делікатесами, буде у вас яловичий язик відварений, поданий в красивому оформленні. Готують як охолоджений, так і заморожений мову, і різниці в смаку немає, тільки важливо не переварити. Для нарізки, варимо мову з додаванням приправ. Час варіння тривалий і визначається вагою мови.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 1.
Інгредієнти:
- Язик яловичий – 1 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Салат – для подачі.
- Помідори – для подачі.
Процес приготування:
Крок 1. Перед готуванням яловичий язик замочити на півгодини в холодній воді.
Крок 2. Потім мова ретельно промийте під проточною водою і щіточкою або ножем поскобліть його зовнішню поверхню. У каструлі закип’ятити чисту воду. У неї відразу насипте сіль, листи лавра та неочищену цибулину. Опустіть в киплячий бульйон підготовлений мову, доведіть до кипіння, зніміть пінку з поверхні і варіть мову на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 2,5–3 годин в залежності від ваги мови.
Крок 3. Зварений язик з бульйону перекладіть в посуд з холодною водою на 5 хвилин, потім видаліть щільну оболонку. Якщо вона віддаляється погано, то поваріть мова ще якийсь час.
Крок 4. Очищений мова перекладіть назад в бульйон і в ньому остудіть. Потім охолоджений мову з бульйону перекладіть на обробну дошку і гострим ножем наріжте тонкими скибочками.
Крок 5. Половину нарізки укладіть на листя салату, і декорують їх зеленню.
Крок 6. Іншу половину декоруйте помідорами і посипте свіжомеленим перцем. Нарізку мови можете подавати до столу. Приємного апетиту!