Яловичий язик відварний – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Як правильно варити яловичий язик для нарізки?

Для нарізки до святкового столу, чудовим блюдом поряд з іншими м’ясними делікатесами, буде у вас яловичий язик відварений, поданий в красивому оформленні. Готують як охолоджений, так і заморожений мову, і різниці в смаку немає, тільки важливо не переварити. Для нарізки, варимо мову з додаванням приправ. Час варіння тривалий і визначається вагою мови.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Інгредієнти:

  • Язик яловичий – 1 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Салат – для подачі.
  • Помідори – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Перед готуванням яловичий язик замочити на півгодини в холодній воді.

Крок 2. Потім мова ретельно промийте під проточною водою і щіточкою або ножем поскобліть його зовнішню поверхню. У каструлі закип’ятити чисту воду. У неї відразу насипте сіль, листи лавра та неочищену цибулину. Опустіть в киплячий бульйон підготовлений мову, доведіть до кипіння, зніміть пінку з поверхні і варіть мову на невеликому вогні під прикритою кришкою протягом 2,5–3 годин в залежності від ваги мови.

Крок 3. Зварений язик з бульйону перекладіть в посуд з холодною водою на 5 хвилин, потім видаліть щільну оболонку. Якщо вона віддаляється погано, то поваріть мова ще якийсь час.

Крок 4. Очищений мова перекладіть назад в бульйон і в ньому остудіть. Потім охолоджений мову з бульйону перекладіть на обробну дошку і гострим ножем наріжте тонкими скибочками.

Крок 5. Половину нарізки укладіть на листя салату, і декорують їх зеленню.

Крок 6. Іншу половину декоруйте помідорами і посипте свіжомеленим перцем. Нарізку мови можете подавати до столу. Приємного апетиту!