Як запекти яловичину по-французьки з грибами в духовці?
Поєднання соковитою відбірної яловичини з грибами – це безпрограшний варіант, тому як компоненти ідеально доповнюють один одного, відтіняють, а не перебивають смак. Завдяки цьому, готове блюдо має неймовірно насичений аромат і ефектний зовнішній вигляд за рахунок сирної скоринки.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Яловичина – 700 гр.
- Опеньки мариновані – 500 гр.
- Гірчиця – 3 ст. л.
- Майонез – 5 ст. л.
- Часник – 1 головка.
- Сир – 100 гр.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо обполіскуємо водою і даємо трохи часу обсохнути, потім нарізаємо пластинами середньої товщини.
Крок 2. Шматочки м’яса відбиваємо за допомогою кухонного молоточка з двох сторін.
Крок 3. Приправляємо м’ясо сіллю і чорним меленим перцем, додаємо гірчицю і майонез – ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини, для маринування.
Крок 4. Через 30 хвилин розподіляємо м’ясо на деко, який попередньо потрібно промазати маслом.
Крок 5. На кожну відбивну викладаємо трохи часнику, пропущеного через прес, для пікантності.
Крок 6. Потім на яловичину кладемо по жменьці маринованих грибів.
Крок 7. Присипаємо м’ясо подрібненим сиром і відправляємо в духовку на 60 хвилин при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!