Юшка по-фінськи з вершками – 6 рецептів класичної юшки з фото покроково

Ароматна і навариста юшка по-фінськи з вершками з сьомги і креветок

Юшка по-фінськи – суп, який підходить до будь-якого приводу. Варіант цього вершкового супу з сьомги і креветок відмінно впишеться в святковий список страв. Можливо, він дорожчий, ніж класичний рецепт, але його варто спробувати хоч раз, щоб полюбити назавжди. Здивуйте своїх гостей незвичайним блюдом.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування: 1 годину 10 хвилин

Порції – 8

Інгредієнти:

  • Лосось – 1 кг
  • Голова лосося копчена – 1 шт.
  • Креветки – 500 гр.
  • Вершки – 500 мл
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Масло – для смаження
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Обробити рибу. Попередньо вимийте її і очистіть від луски. Видаліть зябра і нутрощі. Відріжте голову і відокремте хребет від філе. Вони будуть основою бульйону. Філе зніміть із шкіри і видалити кістки. Розріжте філе на невеликі шматочки.

2. У каструлю налийте воду і опустіть голови свіжого і копченого лосося. Остання додасть бульйону легкий копчений запах і насичений рибний смак. Туди ж відправте рибний хребет. Варіть близько 30 хвилин на середньому вогні. Після закипання зніміть з бульйону піну і додайте лавровий лист, сіль і горошинки перцю.

3. Поки вариться бульйон, наріжте філе невеликими шматочками. При бажанні, можна замаринувати їх в розчині солі і цукру, щоб риба була більш соковита. Але це не обов’язково, риба у будь-якому випадку буде смачною.

4. Почистіть і промийте цибулю і моркву, подрібніть цибулю ножем, а моркву на тертці. На сковороді розтопіть і нагрійте вершкове масло, на ній же обсмажте овочі 5-7 хвилин до рум’яного кольору.

5. Очистіть картопля від шкірки. Наріжте кубиками, промийте їх під проточною водою або замочіть на кілька хвилин у холодній воді, щоб вивести зайвий крохмаль. Додайте картоплю і нарізати олії до пассировке і смажте ще 3-4 хвилини.

6. З рідини вийміть голови і хребет. Процідіть бульйон через сито, щоб видалити піну і кістки. У каструлю з процідженим бульйоном, додайте обсмажені овочі. Доведіть суп до кипіння і варіть до готовності картоплі. Влийте жирні вершки. Чим вище відсоток жирності, тим більш виразний вершковий смак юшки. Як тільки суп закипів, додайте рибні шматочки і очищені креветки. Варіть не більше 3-4 хвилин. Вони не повинні перетравиться, інакше креветки стануть жорсткими, а риба сухий. Дайте супу настоятися і подавайте до столу.

Приємного апетиту!