Юшка з окуня – 5 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування юшки з морського окуня

Цей рецепт дієтичного страви дозволить вам повністю вгамувати свій голод. Риба, яка додається в суп, дуже м’ясисті і містить невелику кількість кісток. Тому ви сміливо можете готувати цей рецепт як собі, так і своїм дітям.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 5.

Склад:

  • Окунь морський – 3 шт.
  • Вода – 2 л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Рис – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку нам необхідно підготувати головний інгредієнт нашого страви. Для юшки ви можете взяти як цілу рибу, так і її вже відрізані частини. Якщо ви купували рибу в замороженому вигляді, необхідно дочекатися, коли вона повністю розморозиться. Не варто прискорювати цей процес, заливаючи її гарячою водою або поміщаючи в морозильну камеру. Потім нам необхідно почистити рибу, видалити всі нутрощі і гарненько промити в холодній воді. Голову і плавники варто обрізати. У цьому випадку бульйон вийде більш смачним.

2. В каструлю, заливаємо 2 літра води. Переносимо її на плиту і чекаємо, коли вміст закипить. В цей час рибу розрізаємо на кілька шматочків. Постарайтеся зробити їх приблизно одного розміру.

3. Приступаємо до підготовки інших продуктів. Промиваємо в холодній воді цибулю, моркву і картоплю. Очищаємо овочі ножем або за допомогою овочечистки.

4. Перед приготуванням рис необхідно перебрати. Потім ми ретельно промиваємо його. Проробляємо цю дію кілька разів. В результаті вода повинна стати абсолютно прозорою.

5. У воду, яка вже закипіла, перекладаємо шматки нашої риби. Знову чекаємо, коли вміст каструлі закипить. Потім зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо рибу варитися протягом 10 хвилин. Не забувайте знімати накип, що утворюється в процесі приготування.

6. Через 10 хвилин переносимо готову рибу на тарілку і відкладаємо її. У бульйон поступово додаємо промитий рис. Не забувайте постійно помішувати, щоб він не склеился. Завдяки крупі вуха вийде більш густий і ситної. Рис ви можете замінити перловкою або пшоном.

7. Цибулю і моркву нарізаємо на невеликі шматочки. Картоплю розрізаємо на кубики. Починаємо викладати в бульйон наші овочі. Спочатку додаємо в нього моркву і цибулю. Чекаємо, коли бульйон знову закипить. Потім додаємо кубики картоплі і добре перемішуємо майбутню вуха.

8. Дрібно нарізаємо зелень. Ви можете вибирати її на свій смак. Наприклад, узяти петрушку або кріп. Коли бульйон знову закипить, додаємо в нього нашу зелень, лавровий лист і горошини чорного перцю. Ще раз ретельно перемішуємо вуха.

9. М’ясо риби необхідно відокремити від кісток. Прослідкуйте, щоб кісточки точно не потрапили в наш суп. Вже зварену рибу повертаємо назад в бульйон. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити юшку. За 10-15 хвилин до повної готовності додаємо до супу сіль. Ретельно перемішуємо бульйон. Коли юшка буде готова, знімаємо її з вогню і залишаємо каструлю стояти. Суп повинен настоятися. Завдяки цьому він розкриє свій насичений рибний смак і аромат.

10. Готову юшку порційно розливаємо по тарілках. За бажанням ви можете прикрасити його свіжою зеленню. Ви також можете додати різні спеції. Проте з ними не можна переборщити, так як вони можуть заглушити смак риби. Суп варто подавати з чорним хлібом. Вуха стане відмінним першою стравою на сімейний обід. Рецепт дуже простий і сподобається абсолютно всім. Приємного апетиту!