Юшка з щуки – це прекрасне, дуже ароматне і смачне блюдо. Незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, воно завжди радує. Пропонуємо вам класичний рецепт приготування, з голови і хвоста, з горбуші з пшоном, з рисом, з картоплею, в мультиварці, з яйцем, а також варіант на багатті.
Класичний рецепт юшки з щуки в домашніх умовах
З цієї прекрасної риби виходить дуже смачна юшка, завдяки приємному смаку і текстурі. Риба вариться разом з картоплею, морквою, ріпчастою і зеленою цибулею. Бульйон повинен вийде прозорим, а щука ніжною.
Інгредієнти на
8 порц.
- Щука 800 гр.
- Вода 1.5 л
- Сіль за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Лавровий лист 1 шт.
Процес приготування:
- Як зварити юшку з щуки в домашніх умовах? Чистимо і потрошимо рибу. Треба бути обережним, так як при видаленні луски вона виділяє багато слизу. Тепер нарізаємо щуку на шматочки по 4-5 сантиметрів.
- У глибоку каструлю наливаємо півтора літра води і ставимо на вогонь. Відправляємо туди нарізану рибу і чекаємо, поки вода закипить. Потім включаємо середній вогонь, додаємо сіль за смаком і варимо ще хвилин 20.
- У процесі варіння періодично прибираємо утворену піну.
- Ріпчаста цибулю чистимо і дрібно нарізаємо на кубики.
- Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
- Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на кубики середнього розміру.
- За цей час повинна була звариться щука. Дістаємо її з бульйону з допомогою шумівки на тарілку. Головне робити це акуратно, так як вона може розвалитися. Бульйон процідити через сито, щоб він став більш прозорий. У цьому випадку додаємо ще трохи води.
- Відправляємо в бульйон нарізані цибулю, моркву і картоплю. Обсмажувати овочі не треба.
- Далі додаємо чорний перець горошком і один лавровий лист.
- Викидаємо голову щуки, а інше м’ясо поділяємо на більш дрібні шматочки.
- Варимо овочі приблизно 20 хвилин. Юшка готова. У тарілку кладемо кілька шматочків риби і заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо нарізаною зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати наваристу юшку з голови і хвоста щуки?
Не поспішайте викидати залишки від оброблення щуки, так як з них виходить дуже смачна і навариста юшка. Також у неї йде рис, щоб суп вийшов більш ситним.
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Щука – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Рис – 100 гр.
- Вода – 2.5 л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. У глибоку каструлю відправляємо щучью голову і хвіст, заливаємо холодною водою. Даємо закипіти і зливаємо воду.
2. Знову заливаємо рибу водою, додаємо сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Одну моркву і цибулю чистимо, розрізаємо на кілька частин і відправляємо в каструлю.
3. Даємо бульйону закипіти й варимо приблизно 20 хвилин. Проціджуємо бульйон через сито або марлю і виливаємо назад в каструлю. При бажанні можна додати спеції за смаком.
4. Рис ретельно промиваємо і відправляємо до бульйону, коли той закипить.
5. Тепер чистимо овочі, що залишилися. Моркву нарізаємо крупно, а ріпчасту цибулю – кубиками. Відправляємо в каструлю.
6. Далі чистимо, миємо й нарізаємо великими кубиками картоплю. Закидаємо в бульйон.
7. З відварених голови і хвоста щуки знімаємо м’ясо і відправляємо в суп, коли всі овочі зваряться.
8. Свіжу зелень миємо під прохолодною водою, дрібно нарізаємо і додаємо в юшку. Варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин.
9. Розкладаємо готову юшку по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування юшки з горбуші з пшоном
З горбуші виходить дуже смачна і навариста юшка. Завдяки пшона і картоплі цей суп набуває незвичайний смак і навіть колір. Також у нього йде моркву, цибулю, сіль і перець.
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Набір суповий з горбуші – 200 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Крупа пшоняна – 1-2 ст. л
- Морква – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 30 гр.
- Вода питна – 500 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Зелень свіжа – за смаком.
Процес приготування:
1. Розморожуємо суповий набір. Голову розрізаємо навпіл, а хребти ріжемо на більш дрібні частини.
2. Кладемо рибу в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і чекаємо закипання. Знімаємо піну, зменшуємо вогонь і варимо під кришкою приблизно 10 хвилин.
3. Ретельно промиваємо пшоно під проточною водою. Якщо його не змити, то суп буде з гіркуватим смаком. Закидаємо в бульйон.
4. Картоплю чистимо, миємо й крупно нарізаємо.
5. Цибуля миємо, чистимо і ріжемо кубиком.
6. Очищену і помиту моркву ріжемо на півкола.
7. Щоб бульйон був більш прозорим, проціджуємо через сито або марлю. Цей етап не є обов’язковим, і його можна пропустити. Тепер відправляємо в каструлю всі нарізані овочі, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Накриваємо суп кришкою і варимо 10 хвилин.
8. Тепер знімаємо м’ясо зі звареного супового набору і відправляємо її в каструлю до овочів.
9. Додаємо сіль, чорний перець та інші приправи за смаком. Варимо ще 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
10. Накриваємо каструлю кришкою і даємо настоятися 10 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як зварити дуже смачну юшку з горбуші з рисом в домашніх умовах?
Юшка з цієї риби дуже корисна. Вона виходить дуже смачною завдяки картоплі, моркви, цибулі і спецій, а рис робить її більш ситної.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Набір суповий з горбуші – 400 гр.
- Рис – 100 гр.
- Картопля – 200-300 гр.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка свіжа – за смаком.
- Кріп свіжий – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода питна – 4-5 л.
Процес приготування:
1. Розморожений суповий набір відправляємо в каструлю, заливаємо холодною водою, ставимо на вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.
2. Готову рибу виймаємо з бульйону шумівкою в окремий посуд.
3. Бульйон проціджуємо через сито, щоб позбутися можливо решти кісток. Додаємо сіль за смаком і лавровий лист.
4. Рис ретельно промиваємо і відправляємо в киплячий бульйон. Краще всього використовувати пропарений, щоб вуха не була схожа на кашу.
5. Бульйон доводимо до кипіння і закидаємо очищений і нарізаний кубиками картоплю. Включаємо маленький вогонь.
6. Моркву з цибулею чистимо і ріжемо на дрібні кубики. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі до м’якості. Відправляємо зажарку в суп.
7. Знімаємо з кісток горбуші м’ясо і закидаємо в суп. Додаємо сіль, перець, петрушку і кріп. Вимикаємо вогонь і даємо вусі настоятися під кришкою близько 10 хвилин.
8. Розливаємо суп по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування юшки з горбуші з картоплею
Для приготування бульйону знадобиться голова, хребет і хвіст риби. Потім в нього буде вариться картопля, в той час як морква з цибулею обсмажуються на сковороді. Після того як овочі зваряться в рибному бульйоні, можна розливати вуха по тарілках, поклавши в неї шматочки риби.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Горбуша – 250 гр.
- Вода питна – 1 л
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Помідор – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У цьому рецепті ми використовуємо суповий набір горбуші. Краще всього купити цілу рибу, зрізати з неї м’ясо, яке потім і піде в юшку. Рибу чистимо та миємо.
2. Перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Після того як вода закипить, включаємо маленький вогонь і продовжуємо варити. Періодично знімаємо піну, що утворюється.
3. У цей час чистимо, миємо й нарізаємо картоплю невеликим кубиком.
4. Моркву чистимо і дрібно нарізаємо.
5. Цибулю чистимо і ріжемо, як і моркву.
6. Зменшуємо вогонь, де вариться риба і відправляємо туди нарізану картоплю.
7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею протягом декількох хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
8. З сварившейся риби знімаємо м’ясо. Можна окремо зварити філе і додати в суп саме його. Відправляємо рибу в каструлю разом з морквою і цибулею.
9. Варимо юшку, поки картопля не буде готова. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист та інші спеції. Можна також додати нарізаний помідор, щоб у супу з’явилася приємна кислинка. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачна і ароматна юшка з щуки на багатті в казані
На багатті вуха виходить неймовірно ароматної і смачної. Крім овочів і спецій в неї додається чарка горілки і опускається обвуглена жарина з багаття.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 9.
Інгредієнти:
- Щука – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 1 кг
- Вода питна – 2 л
- Кріп свіжий – 1 пучок.
- Петрушка свіжа – 1 пучок.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Лавровий лист – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Горілка – 1 чарка.
Процес приготування:
1. Рибу чистимо і добре миємо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст. Видаляємо зябра і кишки. Тіло розрізаємо на невеликі шматочки.
2. Для приготування бульйону цибуля не чистимо, а робимо 2 перпендикулярних надрізу, тільки не до кінця. Лушпиння можна прибрати, але з неї вуха придбає красивий колір.
3. Казан ставимо на вогонь. Заливаємо в нього воду і кладемо голову і хвіст щуки. Відправляємо 2 цибулини і чекаємо, поки вода закипить. Знімаємо піну, яка утворилася. Варимо приблизно 40 хвилин.
4. У цей час чистимо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Свіжий кріп і петрушку промиваємо під холодною водою і дрібно нарізаємо. Моркву чистимо й нарізаємо кружечками.
5. Через певний час дістаємо з готового бульйону щуку і цибулю. Відправляємо в казан картоплю і моркву. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист і чорний перець горошком. Коли картопля майже звариться, закидаємо в казанок щуку.
6. Даємо супу прокипіти приблизно 5 хвилин, наливаємо туди 1 чарку горілки і опускаємо обвуглену головешку з багаття. Додаємо нарізані кріп з петрушкою і перемішуємо. Юшка готова.
7. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як зварити наваристу домашню юшку з щуки в мультиварці?
Завдяки мультиварці щука готується дуже швидко, а головне – смачно. Спочатку вариться риба, а потім до неї додаються всі овочі і ячна крупа, яка зробить суп більш ситним. Юшка буде готова через півгодини.
Час приготування: 1 ч. 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Щука – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 4 шт.
- Крупа ячна – 2 ст. л.
- Лимон – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Зелень свіжа – 100 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода питна – 2.5 л.
Процес приготування:
1. Щуку миємо, чистимо і розрізаємо на порційні шматочки.
2. Включаємо мультиварку і кладемо в її чашу рибу. Заливаємо воду і включаємо програму «гасіння» або «суп». Ставимо таймер на 30 хвилин.
3. В цей час готуємо овочі. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками. При бажанні, можна відправити його в бульйон цілим. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
4. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на кубики невеликого розміру.
5. Через півгодини відкриваємо кришку мультиварки і відправляємо до риби нарізані картоплю, моркву і цибулю. Ячну крупу ретельно промиваємо і також додаємо до бульйону разом з лавровим листом, сіллю і соком цілого лимона. Закриваємо кришкою і готуємо ще близько півгодини. Як тільки картопля повністю звариться, то юшка готова.
6. Розливаємо готову страву по тарілках і прикрашаємо нарізаною зеленню. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт юшки з щуки з яйцем в домашніх умовах
Така юшка виходить дуже смачною і ароматною. Картопля з цибулею, морквою, спеціями і рибою ідеально поєднуються, а яйце додає вусі густоту і ніжність.
Час приготування: 1 ч. 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції — 4.
Інгредієнти:
- Щука – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Рибу чистимо, ретельно миємо й видаляємо зябра з плавниками. Відрізаємо голову, хвіст і хребет. Саме на них ми будемо варити бульйон.
2. Відправляємо щуку в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин. Додаємо сіль за смаком. Періодично знімаємо піну. Готовий бульйон проціджуємо через сито, щоб прибрати кісточки, і він став більш прозорий.
3. Відправляємо каструлю з бульйоном назад на вогонь. Закидаємо в нього пару лаврових листів.
4. Моркву чистимо й нарізаємо невеликими шматочками.
5. Також чистимо цибулю шаткуємо його.
6. У сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо на ньому овочі, поки вони не стануть м’якими.
7. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо на середні шматочки.
8. Закидаємо в каструлю картоплю і варимо його до повної готовності. Тепер можна додати засмажку з цибулі і моркви.
9. В окремій ємності збиваємо з допомогою виделки 2 яйця.
10. Вливаємо їх у суп тонкою цівкою, одночасно помішуючи. Варимо приблизно 2-3 хвилини.
11. В цей час знімаємо рибу з кістки і відправляємо в суп.
12. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо вусі настоятися близько 20 хвилин. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!