Простий і смачний рецепт приготування юшки з горбуші з картоплею
Для приготування бульйону знадобиться голова, хребет і хвіст риби. Потім в нього буде вариться картопля, в той час як морква з цибулею обсмажуються на сковороді. Після того як овочі зваряться в рибному бульйоні, можна розливати вуха по тарілках, поклавши в неї шматочки риби.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Горбуша – 250 гр.
- Вода питна – 1 л
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 70 гр.
- Помідор – за смаком.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У цьому рецепті ми використовуємо суповий набір горбуші. Краще всього купити цілу рибу, зрізати з неї м’ясо, яке потім і піде в юшку. Рибу чистимо та миємо.
2. Перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Після того як вода закипить, включаємо маленький вогонь і продовжуємо варити. Періодично знімаємо піну, що утворюється.
3. У цей час чистимо, миємо й нарізаємо картоплю невеликим кубиком.
4. Моркву чистимо і дрібно нарізаємо.
5. Цибулю чистимо і ріжемо, як і моркву.
6. Зменшуємо вогонь, де вариться риба і відправляємо туди нарізану картоплю.
7. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому моркву з цибулею протягом декількох хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
8. З сварившейся риби знімаємо м’ясо. Можна окремо зварити філе і додати в суп саме його. Відправляємо рибу в каструлю разом з морквою і цибулею.
9. Варимо юшку, поки картопля не буде готова. Додаємо сіль за смаком, лавровий лист та інші спеції. Можна також додати нарізаний помідор, щоб у супу з’явилася приємна кислинка. Варимо ще пару хвилин і знімаємо з вогню. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!