Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Швидкий і простий рецепт ухи з сьомги з картоплею

Багато боятися готувати юшку, бо думають, що це довго і складно. Так, є такі рецепти, з якими потрібно морочитися. Але цей – один з найпростіших. Суп з класичних для юшки інгредієнтів, без додавання круп, специфічних овочів і зайвих спецій. Рецепт легко повторити, тому пробуйте його будинку.

Час приготування – 35 хвилин

Час готування – 50 хвилин

Порції – 6

Склад:

  • Хвіст сьомги – 400 гр.
  • Голова сьомги – 400 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець духмяний горошок – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком.
  • Вода – 2,5 л

Процес приготування:

1. Замочіть голову риби в холодній воді на 20 хвилин, потім ретельно промийте під проточною водою. Відокремте зябра, акуратно зрізавши їх кухонними ножицями або невеликим ножем. Видаліть очі. Трохи посоліть голову і відкладіть в сторону. Хвіст очистіть від луски і промийте холодною водою.

2. Підготуйте овочі. Вимийте і очистіть від шкірки картоплю і моркву. Наріжте картоплю і одну морквину невеликими кубиками. Очистіть від лушпиння цибулі, сполосніть і витріть його. Одну цибулину розрізати навпіл, а другу дрібно нашаткуйте.

3. У велику каструлю опустіть підготовлену рибу і залийте холодною водою. Поставте варитися на плиту. Відразу ж додайте цілу моркву, весь цибулю, нарізану і немає, і запашний перець. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 5-7 хвилин. З’явилася зніміть піну шумівкою.

4. Дістаньте з каструлі рибу і овочі. Процідіть бульйон в чисту каструлю, щоб позбутися від дрібних кісток і шматочків цибулі. Поверніть основу для супу на плиту, доведіть до кипіння. А в цей час відокремте м’ясо риби від кісток і шкіри.

5. У киплячий бульйон покладіть подрібнену моркву і картоплю. Варіть 10 хвилин на повільному вогні. По закінченні цього часу, додайте в бульйон лавровий лист і м’якоть риби. Посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте кришкою і варіть 5 хвилин. Вимкніть плиту та потримайте під кришкою ще хвилин 5-10, щоб смак супу повністю розкрився.

Приємного апетиту!