Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Неймовірно смачна юшка з сьомги з помідорами

Існує безліч варіантів приготування ухи з сьомги, один з найцікавіших – юшка з помідорами. Цей овоч надає легку кислинку страви і красивий червонуватий колір. Такий суп підходить тим, хто стежить за фігурою, адже в ньому не більше 90 ккал. А риба і помідори містять масу корисних речовин.

Час приготування – 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 годину 45 хвилин

Порції – 7

Інгредієнти:

  • Сьомга — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Корінь селери – 1 шт.
  • Корінь петрушки – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 3,5 л.

Процес приготування:

1. У глибоку каструлю складіть голову і хвіст риби, попередньо очистивши їх від луски, зябер і ретельно промивши під проточною водою. Залийте холодною водою і відправте варитися на плиту. Доведіть до кипіння і зніміть піну, яка утворилася за допомогою шумівки.

2. Почистіть і промийте моркву і цибулю. Моркву розрізати на 4 частини. Додайте її в каструлю з рибою, туди ж покладіть одну цілу цибулину, корінь селери і корінь петрушки. Приправте горошинками перцю. Зменшіть вогонь до слабкого і варіть 50 хвилин.

3. Почистіть картоплю і наріжте його невеликими брусочками. Другу цибулину дрібно наріжте.

4. Вимийте помідори і очистіть його від шкірки. Щоб зробити це було максимально просто, обдайте його окропом і дайте полежати в гарячій воді 2-3 хвилини. Після акуратно і легко зніміть шкірку. Розріжте помідор на середні кубики. Вимийте і просушіть кріп, дрібно нашаткуйте.

5. Вийміть з бульйону рибу і овочі, вони більше не потрібні. Відокремте від кісток рибну м’якоть. Процідіть рідину через дрібне сито і повернути на вогонь. Покладіть в каструлю нарізану картоплю, посоліть і поперчіть. Варіть 10 хвилин на середньому вогні. Після додайте подрібнену цибулю, помідор і кріп. Варіть 5 хвилин при повільному кипінні. Додайте шматочки риби. Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште настоюватися на 15 хвилин. Подавайте гарячими з шматочком житнього хліба.

Приємного апетиту!