Неймовірно смачна юшка з сьомги з помідорами
Існує безліч варіантів приготування ухи з сьомги, один з найцікавіших – юшка з помідорами. Цей овоч надає легку кислинку страви і красивий червонуватий колір. Такий суп підходить тим, хто стежить за фігурою, адже в ньому не більше 90 ккал. А риба і помідори містять масу корисних речовин.
Час приготування – 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 годину 45 хвилин
Порції – 7
Інгредієнти:
- Сьомга — 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Корінь селери – 1 шт.
- Корінь петрушки – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Перець чорний горошок – за смаком
- Лист лавровий – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 3,5 л.
Процес приготування:
1. У глибоку каструлю складіть голову і хвіст риби, попередньо очистивши їх від луски, зябер і ретельно промивши під проточною водою. Залийте холодною водою і відправте варитися на плиту. Доведіть до кипіння і зніміть піну, яка утворилася за допомогою шумівки.
2. Почистіть і промийте моркву і цибулю. Моркву розрізати на 4 частини. Додайте її в каструлю з рибою, туди ж покладіть одну цілу цибулину, корінь селери і корінь петрушки. Приправте горошинками перцю. Зменшіть вогонь до слабкого і варіть 50 хвилин.
3. Почистіть картоплю і наріжте його невеликими брусочками. Другу цибулину дрібно наріжте.
4. Вимийте помідори і очистіть його від шкірки. Щоб зробити це було максимально просто, обдайте його окропом і дайте полежати в гарячій воді 2-3 хвилини. Після акуратно і легко зніміть шкірку. Розріжте помідор на середні кубики. Вимийте і просушіть кріп, дрібно нашаткуйте.
5. Вийміть з бульйону рибу і овочі, вони більше не потрібні. Відокремте від кісток рибну м’якоть. Процідіть рідину через дрібне сито і повернути на вогонь. Покладіть в каструлю нарізану картоплю, посоліть і поперчіть. Варіть 10 хвилин на середньому вогні. Після додайте подрібнену цибулю, помідор і кріп. Варіть 5 хвилин при повільному кипінні. Додайте шматочки риби. Зніміть каструлю з вогню і накрийте кришкою. Залиште настоюватися на 15 хвилин. Подавайте гарячими з шматочком житнього хліба.
Приємного апетиту!