Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з рибними консервами і яйцем

Заливний пиріг з рибними консервами і яйцем, як і вся випічка такого роду, готується дуже просто і швидко. Вам необхідно тільки замісити тісто і відварити курячі яйця. Прошарок тіста в готової випічки виходить тонкою, і за рахунок великої кількості начинки випічка виходить соковитою.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-6.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Горбуша консервована – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста білий – 0,5 шт.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 40 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для тіста:

  • Кефір будь-якої жирності – 200 мл
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку – 200 гр.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – ¾ ч. л.
  • Яйце куряче – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова без запаху – 50-60 мл

Процес приготування:

Крок 1. Поставте варитися курячі яйця для начинки пирога. Увімкніть духовку заздалегідь, встановіть температуру 180 градусів.

Крок 2. Замісіть тісто. У глибокій мисці змішайте три курячих яйця, сіль і цукор. В отриману яєчну масу влийте кефір кімнатної температури і рафінована рослинна олія. Змішайте продукти до однорідності. Далі просійте в миску борошно пшеничне. Харчову соду погасите окропом і додайте в тісто. По консистенції воно повинно вийти схожим з тестом для оладок.

Крок 3. Розкрийте банку з консервованої горбушею. Розімніть шматочки риби виделкою.

Крок 4. Головку білого лука очистіть від сухого лушпиння, обмийте, наріжте дрібними кубиками або натріть її на звичайній тертці. Пір’я зеленої цибулі порубаєте ножем.

Крок 5. Варені курні яйця очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

Крок 6. У мисці змішайте обидва види цибулі, варені яйця та рибну масу. Начинку посоліть і поперчіть за смаком.

Крок 7. Боки форми для випічки змастіть рослинним маслом, дно застелити промасленим пергаментом. Влийте половину готового тіста. Далі рівномірно розподіліть по тесту начинку з риби, яєць і цибулі.

Крок 8. Залийте шар начинки другою половиною тіста. Надішліть заготовку в розігріту духовку і випікайте протягом 30-40 хвилин.

Крок 9. Заливний пиріг виходить дуже рум’яним і соковитим. Дайте випічці трохи охолонути, а потім можна знімати з неї пробу. Приємного апетиту!