Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг на кефірі і майонезі з рибними консервами

Заливний пиріг на кефірі і майонезі з рибними консервами готується на дуже простому рідкому тісті. Для начинки ви можете взяти свої улюблені рибні консерви, як доповнення до неї можна взяти ріпчасту цибулю або ароматну свіжу зелень.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Консерви рибні – 1 банку.
  • Майонез легкий – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 1,5 склянки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • сушена Зелень – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кефір 2,5 % – 1,5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Візьміть будь-яку зручну ємність для замісу тіста. Розбийте в неї два курячих яйця, додайте майонез і влийте кефір. Збийте продукти виделкою або вінчиком.

Крок 2. Пшеничне борошно обов’язково просіяти через сито. Додайте її до рідких компонентів, перемішайте.

Крок 3. Всипте в тісто сіль і харчову соду, добре перемішайте. У вас вийде рідка і текуча маса, за консистенцією вона буде нагадувати тісто для оладок.

Крок 4. Жаростійку форму змастіть рослинною олією. Влийте в неї приблизно половину отриманого тесту.

Крок 5. Консерви з риби в олії розкрийте і розімніть їх виделкою.

Крок 6. Також для начинки необхідно зварити одне куряче яйце круто і дрібно нарізати одну невелику цибульну голівку.

Крок 7. Змішайте рибну масу, нарізане кубиками варене яйце і подрібнену ріпчасту цибулю. Начинку посоліть, приправте і додайте сушену зелень.

Крок 8. Викладіть отриману начинку на шар тіста, рівномірно розподіліть її по всій площі.

Крок 9. Рештою тестом «закрийте» начинку і відправте форму в розігріту духовку.

Крок 10. Запікайте пиріг при 180 градусах протягом півгодини. В залежності від потужності вашої духовки часу може знадобитися більше або менше.

Крок 11. Перевірте готовність пирога, проткнувши його шпажкою, вона повинна залишитися суха. Заливний пиріг виходить соковитим і ароматним, що, безсумнівно, обумовлено начинкою з рибної консерви. Приємного апетиту!