Запечена форель у духовці – це дуже смачна, корисна та апетитна страва для домашніх обідів та свят. Найкращі кулінарні варіанти ми підготували для вас у нашій перевіреній добірці із десяти цікавих рецептів приготування з покроковими фотографіями. Обов’язково беріть на замітку та приступайте до процесу!
Соковиті стейки форелі, запечені в духовці
Соковиті стейки форелі, запечені в духовці, порадують вас та ваших близьких апетитним виглядом та ніжним смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Ніхто не зможе встояти. Підходить як для домашнього, так і для святкового столу.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Стейк форелі – 1 шт.
- Сік лимонний – 1 ч.л.
- Сіль морська – ч.л.
- Суміш перців – 3 щіпки
- Лимон – 4 шт.
Процес приготування:
Запечена форель у духовці готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Стейк форелі промиваємо та обсушуємо паперовим рушником. Натираємо його з двох сторін морською сіллю та сумішшю перців.
Поливаємо рибу лимонним соком та доповнюємо лимонними часточками. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
Забираємо заготовку в рукав для запікання. Зав’язуємо з обох боків.
Запікаємо частування близько 20-25 хвилин при температурі 220 градусів.
За 5 хвилин до готовності розрізаємо рукав.
Соковиті стейки форелі, запечені у духовці, готові. Подавайте до столу та спробуйте!
Райдужна форель, запечена цілком у духовці
Райдужна форель, запечена цілком у духовці, виходить дуже соковитою та яскравою до смаку. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Подавайте разом із овочевими та іншими гарнірами до смаку. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Форель райдужна – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Рибу чистимо і промиваємо під водою.
Крок 2. Далі форель добре натираємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 3. На кожній тушці робимо глибокі надрізи.
Крок 4. Усередину риби кладемо подрібнену петрушку.
Крок 5. Промиваємо лимон та ріжемо його тонкими часточками.
Крок 6. Кладемо лимон усередину риби та в надрізи.
Крок 7. Кожну рибу загортаємо у фольгу та відправляємо запікатись у розігріту до 180° духовку на 30 хвилин.
Крок 8. За 5 хвилин до готовності розкриваємо фольгу і даємо рибі підрум’янитися.
Крок 9. Райдужна форель, запечена цілком у духовці, готова. Подавайте до столу!
Як запекти форель у духовці у фользі, щоб була соковита
Як запекти форель у духовці у фользі, щоб була соковита? Ділимося простими секретами у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Таке частування сподобається вашим рідним чи гостям. Риба порадує не лише яскравим смаком, а й привабливим зовнішнім виглядом.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Форель – 300 гр.
- Помідори чері – 3 шт.
- Помідори в’ялені – 6 шт.
- Цибуля зелена – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Форель добре промиваємо всередині та зовні. Обсушуємо за допомогою паперового рушника.
Крок 3. Помідори чері ділимо на половинки. В’ялені помідори ріжемо тонкою соломкою.
Крок 4. Промиваємо пір’я зеленої цибулі.
Крок 5. Рибу кладемо на фольгу, обмазану олією. Тушку добре натираємо сіллю та спеціями всередині та зовні.
Крок 6. Усередину риби кладемо помідори чері. Поруч укладаємо зелену цибулю.
Крок 7. Приєднуємо в’ялені помідори та поливаємо все це лимонним соком.
Крок 8. Обертаємо рибу фольгою, але щільно не закриваємо. Запікаємо близько 25 хвилин у духовці за температури 180°.
Крок 9. Тепер ви знаєте, як запекти форель у духовці у фользі, щоб була соковита. Беріть на замітку!
Форель, запечена з картоплею
Форель, запечена з картоплею, порадує вас і ваших близьких апетитним виглядом, поживними властивостями та насиченим смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Яскрава страва підходить як для домашнього, так і для святкового столу.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Форель – 2 шт.
- Картопля – 500 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лимон – 4 часточки.
- Паприка мелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо рибу, чистимо її від нутрощів і кісток.
Крок 2. Підготовлені тушки промиваємо та обсушуємо.
Крок 3. Усередині натираємо рибу сіллю та спеціями. Також усередину кладемо часточки лимона.
Крок 4. Очищаємо та промиваємо картоплю, потім ріжемо її тонкими кружальцями. Кладемо картоплю у форму для запікання. Посипаємо її паприкою та зверху кладемо рибу.
Крок 5. Посипаємо рибу спеціями до смаку.
Крок 6. Закриваємо заготовку кришкою або фольгою. Запікаємо близько 40 хвилин за температури 180 градусів. Дивимося на готовність картоплі.
Крок 7. Форель, запечена з картоплею, готова. Подавайте до столу та спробуйте!
Як приготувати форель шматочками в духовці
Як приготувати форель шматочками у духовці, розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Таке частування нікого не залишить байдужим. Риба виходить ніжною, м’якою та апетитною. Подавайте до столу з улюбленими гарнірами.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Філе форелі – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль за смаком.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Філе форелі промиваємо та обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Далі рибу обробляють на невеликі шматочки.
Крок 3. Очищаємо цибулю з морквою. Помідори можна використовувати свіжі або заморожені.
Крок 4. У сковороді з олією смажимо до м’якості цибулю.
Крок 5. Моркву натираємо на великій тертці та викладаємо до цибулі. Перемішуємо, смажимо все до м’якості.
Крок 6. Додаємо сюди подрібнені помідори, солимо і перемішуємо.
Крок 7. Гасимо овочі близько 5 хвилин і вимикаємо вогонь.
Крок 8. У форму для запікання викладаємо частину овочів.
Крок 9. Зверху кладемо рибні шматочки.
Крок 10. Закриваємо рибу овочами, що залишилися, і посипаємо кропом. Запікаємо 30 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.
Крок 11. Посипаємо частування тертим сиром та запікаємо ще 10 хвилин.
Крок 12. Тепер ви знаєте, як приготувати форель шматочками у духовці. Беріть на замітку!
Форель у вершковому соусі в духовці
Форель у вершковому соусі в духовці виходить неймовірно ніжною, що тане в роті. Подавайте її до столу з улюбленими гарнірами. Червона риба відмінно поєднується з овочами чи рисом. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Форель – 300 гр.
- Вершки жирні – 200 мл.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Борошно – 10 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Стружка кокосова – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Сіль за смаком.
- Олія — для смаження.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вибираємо відповідний стейк форелі.
Крок 2. Промиваємо та обсушуємо рибу. Розділяємо стейк на два великі філе.
Крок 3. Поливаємо рибу лимонним соком.
Крок 4. Кладемо форель у сковороду з олією і швидко смажимо по одній хвилині з кожного боку.
Крок 5. У невеликому сотейнику обсмажуємо вершкове масло|мастило| з|із| мукою|борошном| до золотистого відтінку.
Крок 6. Виливаємо сюди вершки та доводимо до кипіння. Готуємо 6 хвилин|мінути| на невеликому вогні, помішуючи.
Крок 7. До соусу додаємо дві чайні ложки лимонного соку. Перемішуємо та вимикаємо вогонь.
Крок 8. Густий соус із вершків виливаємо в жароміцну форму.
Крок 9. На соус кладемо рибу.
Крок 10. Посипаємо форель кокосовою стружкою та чорним меленим перцем.
Крок 11. Запікаємо 6 хвилин|мінути| при температурі 200°.
Крок 12. Форель у вершковому соусі в духовці готова. Подавайте до столу, доповнивши зеленню та лимоном.
Форель з лимоном у фользі у духовці
Форель з лимоном у фользі в духовці виходить неймовірно ніжною та апетитною. Подавайте її до обіду, вечері чи святкового столу. Приготувати соковиту рибу в домашніх умовах зможе кожен. Використовуйте для цього перевірений рецепт із покроковими фотографіями.
Час готування – 40 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Форель – 1 кг.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Очищаємо та промиваємо рибу. Після цього ділимо її на рівні по товщині стейки.
Крок 3. Кожен стейк натираємо сіллю та спеціями.
Крок 4. Промиваємо лимон та ріжемо його тонкими часточками.
Крок 5. На кожен шматок риби відрізаємо шматок фольги. На фольгу укладаємо стейки та доповнюємо їх лимонними часточками.
Крок 6. Загортаємо заготовки у фольгу і забираємо в розігріту до 180 ° духовку. Запікаємо 25 хвилин до готовності.
Крок 7. Форель з лимоном у фользі у духовці готова. Подавайте до столу!
Соковите філе форелі у духовці
Соковите філе форелі в духовці виходить дуже ніжним та яскравим до смаку. Таке частування точно не затримається на вашому столі. Подавайте до сімейних обідів або святкових вечерь. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе форелі – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сіль за смаком.
- Суміш спецій – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Беремо філе або відокремлюємо його із стейків, видаляємо кісточки. Промиваємо та обсушуємо рушником.
Крок 2. Тонкими кружальцями ріжемо цибулю. Промиваємо кріп.
Крок 3. Такими ж кружальцями ріжемо лимон, моркву обробляємо на брусочки.
Крок 4. Підготували всі продукти, можна викладати на лист.
Крок 5. Деко застилаємо фольгою. Викладаємо сюди цибулю.
Крок 6. Кладемо моркву та філе форелі. Солимо і посипаємо спеціями.
Крок 7. Посипаємо подрібненим кропом.
Крок 8. Доповнюємо часточками лимона.
Крок 9. Щільно загортаємо заготовки у фольгу. Запікаємо 30 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.
Крок 10. Соковите філе форелі у духовці готове. Подавайте до столу!
Запечена форель у сметані
Запечена форель у сметані порадує вас та ваших близьких апетитним виглядом та ніжним цікавим смаком. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Ніхто не зможе встояти перед таким частуванням. Підходить як для домашнього, так і для святкового столу.
Час готування – 50 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Форель – 1 шт.
- Сметана – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Сіль за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ділимо форель на стейки, промиваємо їх і обсушуємо паперовим рушником.
Крок 2. Посипаємо рибу сіллю та спеціями. Натираємо рибу добре з усіх боків.
Крок 3. Поливаємо форель сметаною та перемішуємо.
Крок 4. Очищаємо цибулю від лушпиння і ріжемо його тонкими кільцями.
Крок 5. На лист з фольгою викладаємо кільця цибулі.
Крок 6. На цибулю кладемо заготовки з риби у сметані. Посипаємо тертим твердим сиром. Закриваємо заготовки фольгою та запікаємо 30 хвилин при температурі 220 градусів.
Крок 7. Запечена форель у сметані готова. Подавайте частування до столу та спробуйте!
Форель запечена в духовці з овочами
Форель, запечена в духовці з овочами – це ситна і багата на корисні вітаміни страва для домашнього столу або свята. Таке частування порадує яскравим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Обов’язково спробуйте приготувати його за нашим перевіреним рецептом з покроковими фото.
Час готування – 1 година 10 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Стейк форелі – 0,7 кг.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – на смак.
- Сік лимонний – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.
Крок 2. Стейки форелі промиваємо та обсушуємо. Посипаємо сіллю, спеціями та поливаємо лимонним соком. Залишаємо на 30 хвилин.
Крок 3. Очищаємо цибулю і дрібно рубаємо її ножем.
Крок 4. Обсмажуємо цибулю на олії до м’якості.
Крок 5. Натираємо морквину на великій тертці.
Крок 6. Відправляємо її до сковороди до цибулі.
Крок 7. Перемішуємо овочі та смажимо до готовності.
Крок 8. Стейки форелі викладаємо на лист з фольгою.
Крок 9. До овочів додаємо майонез, перемішуємо і за пару хвилин прибираємо з вогню.
Крок 10. Обмазуємо рибу овочевою заготовкою та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.
Крок 11. Форель, запечена у духовці з овочами, готова. Частуйтесь!