Заправка для борщу на зиму – 10 рецептів в банках з буряком, морквою, капустою з покроковими фото

Борщова заправка без оцту на зиму

Рецепт заготівлі не вимагає додавання ні лимонної кислоти, ні оцту. Всі овочі варяться в томатному пюре без попереднього обжарювання з додаванням цукру, щоб повністю розкрити смак овочів.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Інгредієнти:

  • Помідори – 4 кг
  • Буряк – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля – 1 кг
  • Перець болгарський солодкий − 500 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 75 гр.
  • Масло рафінована – 300 мл

Процес приготування:

Крок 1. Перший етап в процесі приготування заправки ми присвятимо підготовці банок і кришок. Вибираємо відповідну тару, очищаємо її і вимиваємо під струменем води. Стерилізуємо в духовій шафі, мікрохвильовій печі, на пару – як буде зручно конкретно вам.

Крок 2. Наступний крок – обробка овочів. Почнемо ми цей етап з подрібнення томатів. Спочатку промиваємо їх і позбавляє від місць кріплення плодоніжок, а потім подрібнюємо за допомогою м’ясорубки разом з шкіркою.

Крок 3. Викладаємо масу у велику каструлю або будь-яку іншу ємність з товстими стінками і дном. Ставимо посуд на плиту і варимо пюре до моменту кипіння.

Крок 4. Промиваємо буряк і моркву перед тим, як зрізати верхній шар, і після цього етапу також. Натираємо обидва інгредієнта на крупній тертці. У кипляче томатне пюре додаємо сіль, цукор і масло. Перемішуємо і чекаємо повторного закипання. Коли це станеться, викладаємо в ємність моркву і буряк. Перемішуємо їх з томатною масою і варимо суміш 10 хвилин.

Крок 5. Промиваємо плоди солодкого перцю, вирізаємо плодоніжки. Розрізаємо перчины навпіл і позбавляє їх від серцевини. Також очищаємо цибулини від лушпиння. Нарізаємо перець і цибулю дрібними кубиками. Додаємо їх в каструлю з овочами. Перемішуємо і тушкуємо 30 хвилин.

Крок 6. Готово! Тепер перекладаємо гарячу суміш у банки і закатуємо. Перевертаємо ємності, перевіряючи їх на герметичність, і ставимо на рівну поверхню в такому положенні. Вкриваємо ковдрою і чекаємо охолодження заготовок добу. Потім відправляємо на зберігання в сухе прохолодне місце.

Приємного апетиту!