Желе з абрикосів – 6 рецептів на зиму з фото покроково

Простий і смачний рецепт абрикосового желе на зиму з апельсином

Желе з абрикосів славиться красивим бурштиновим кольором і солодким смаком. Апельсин додає в нього кислинку і врівноважує солодкість цитрусовою ноткою. Крім того, колір стає ще більш яскравим і сонячним. Таке поєднання південних фруктів буде цілий рік гріти душу і наповнювати організм вітамінами.

Час приготування – 30 хвилин

Час готування – 1 годину

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

1. Переберіть абрикоси, відкидаючи гнилі, биті і незрілі. Для смачного і красивого желе потрібні стиглі і щільні плоди. Вимийте і просушіть фрукти. Розріжте їх навпіл і видаліть кісточки і плодоніжки. Половинки розрізати ще навпіл.

2. Вимийте за допомогою губки апельсин під проточною водою. Можете також використовувати трохи миючого засобу без запаху. Це потрібно для того, щоб видалити восковий шар, яким покривають південні фрукти. Розріжте цитрус на 8 частин (часточок або кілець) і видаліть кісточки. Абрикоси і апельсини подрібніть в пюре за допомогою м’ясорубки або кухонного комбайна.

3. Перемістіть масу в каструлю з товстими стінками і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння. Постійно перемішуючи введіть в масу 200-грамову порцію. Знову доведіть до кипіння і варіть протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Через це час додайте таку ж кількість цукру і повторіть маніпуляції. Таким чином додайте до фруктів весь цукор.

4. Після додавання останньої частини цукру тримайте желе на вогні ще 5 хвилин. Гаряча маса буде досить густий, але при охолодженні вона буде мати желеподібну консистенцію.

5. Гаряче фруктове пюре розлийте по вимитим і простерилизованным банкам. Герметично закрийте їх підготовленими кришками. Поставте банки догори дном і укутайте рушником або щільною тканиною. Після повного застигання желе готове до вживання. Зберігайте його в прохолодному місці не довше одного року.

Приємного апетиту!