Желе з агрусу з лимоном
Агрус відмінно поєднується з більшістю ягід і фруктів. З агрусу і лимона, наприклад, вийде смачне желе з пікантним цитрусовим смаком і ароматом.
Склад:
- Ягоди агрусу – 500 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукровий пісок – 500-600 гр.
Процес приготування:
1. Перебираємо агрус від сміття і поганих ягід. Промиваємо ягоди, пересипаємо їх на чистий рушник, щоб стекла вода. Видаляємо хвостики і квіткові зав’язі.
2. Лимон промиваємо, не очищаючи від шкірки, нарізаємо його часточками і видаляємо кісточки.
3. Пропускаємо ягоди агрусу і часточки лимона через м’ясорубку або подрібнюємо блендером. У великій каструлі змішуємо фруктову масу і цукровий пісок.
4. Варимо ягідне пюре з цукром на повільному вогні 25-30 хвилин, постійно помішуючи.
5. Банки і кришки стерилізуємо. Розливаємо желе банкам, закриваємо гвинтовою кришкою. Залишаємо желе остигати, потім ставимо банки у прохолодне місце. Желе з аґрусом і лимоном буде приємним доповненням до чаю в холодний зимовий вечір.
Приємного апетиту!