Чорничне желе з желфиксом в банках для тривалого зберігання
Дуже простий рецепт приготування смачного чорничного желе. У літній період, коли багато ягід в лісі і варення запас заготовлено в достатній кількості, можна порадувати себе і близьких смачним десертом з чорничного желе.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Чорниця – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Желфикс – 1 пачка.
Процес приготування:
1. Змішайте желфикс з 2 столовими ложками цукру.
2. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і просушіть. Змішайте ягоди з сумішшю цукру і желфикса.
3. Поставте суміш на вогонь і, коли вона закипить, всипте цукор, що залишився.
4. Проваріть чорницю 3 хвилини і масу розлийте по формах.
5. Таке желе можна закатати запас або дати йому застигнути в холодильнику і подавати як десерт.
Приємного апетиту!