Желе з чорниці на зиму – 10 простих рецептів з желатином з покроковими фото

Чорничне желе з желфиксом в банках для тривалого зберігання

Дуже простий рецепт приготування смачного чорничного желе. У літній період, коли багато ягід в лісі і варення запас заготовлено в достатній кількості, можна порадувати себе і близьких смачним десертом з чорничного желе.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Желфикс – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Змішайте желфикс з 2 столовими ложками цукру.

2. Чорницю промийте, відкиньте на друшляк і просушіть. Змішайте ягоди з сумішшю цукру і желфикса.

3. Поставте суміш на вогонь і, коли вона закипить, всипте цукор, що залишився.

4. Проваріть чорницю 3 хвилини і масу розлийте по формах.

5. Таке желе можна закатати запас або дати йому застигнути в холодильнику і подавати як десерт.

Приємного апетиту!