Малинове желе без желатину на агар-агарі
Агар-агар може слугувати замінником желатину в приготуванні смачного желе з малини, але варто пам’ятати, що він має різну силу желювання. Як правило, агар-агар, що продається в звичайному магазині, трохи слабенький, тому його потрібно більше.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Малинова маса без кісточок – 1 л;
- Агар-агар – 4 ч. л.;
- Цукровий пісок – 200 г;
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
1. Малину оглянути на предмет пошкоджень і сміття. Покупні ягоди краще обережно промити в друшляку, крім того, можна зробити розчин солі (1 ст. л. солі на 1 л води) і малину промити від черв’ячків. Після 5 хв. перебування в розчині живність спливе, її можна буде зібрати дрібним ситом. Ягоди після цього краще ще 2-3 рази перемити.
2. Чистий малину скласти в чашу блендера, збити кілька разів до однорідності, а для видалення залишків кісточок перетерти через дрібне сито. Макуха можна викидати. Відкласти 1 л малинового пюре в окрему чистий посуд.
3. Відміряти потрібну кількість агар-агару в сотейник з товстим дном, додати воду і цукор-пісок, розмішати і відправити на плиту. На середньому вогні довести суміш до кипіння, знизити вогонь і варити ще півхвилини, потім прибрати з плити.
4. В отриману масу з агар-агаром влити пюре з малини, перемішати і відправити на вогонь.
5. Варити желе, постійно заважаючи, на слабкому вогні близько 15 хв.
6. Кришки і пів-літрові банки промити мильним засобом без запаху, ретельно сполоснути, щоб вимити залишки засобу. Кришки обдати окропом і обсушити, банки стерилізувати будь-яким звичним способом (зручно це робити в духовці).
7. Гаряче желе розлити по тарі, закатати за допомогою машинки або закрити кришками. Остудити під теплим пледом, не перевертаючи.
8. Після охолодження поставити заготовки в підвал або комору, зберігати їх там можна до року.
Приємного апетиту!