Желе з виноградана зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Виноград – яскравий продукт для приготування домашніх заготовок на зиму. З нього виходить неймовірно смачне і ароматне желе. Такий десерт стане родзинкою вашого столу, його по достоїнству оцінять близькі та гості. Беріть на замітку перевірені кулінарні рецепти з покроковими фото і детальним описом процесу.

Желе з винограду Ізабелла на зиму

Виноград Ізабелла – універсальний продукт для багатьох зимових заготовок. З нього можна приготувати ніжне і яскраве за смаком желе. Домашній продукт стане оригінальним десертом і приводом зібратися за чашкою чаю.

Інгредієнти на
0.5 л.

  • Виноград 1.5 кг Изобеллы
  • Цукор-пісок 1 кг
  • Вода 400 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити густе желе з винограду на зиму? Виноград відокремлюємо від гілок і промиваємо. За бажанням, можна вимочити в холодній воді.
  2. У каструлі кип’ятимо воду і розчиняємо у ній половину цукру для отримання густого однорідного сиропу. Для цього варимо суміш на слабкому вогні з постійним помішуванням.
  3. Далі у гарячу масу опускаємо підготовлений виноград.
  4. Кип’ятимо вміст і варимо близько 10 хвилин. Робимо це на слабкому вогні, щоб уникнути пригорання.
  5. Після цього проціджуємо заготівлю через марлю або розтираємо з допомогою сита. Залишився продукт виливаємо назад в каструлю і доповнюємо цукром.
  6. Розмішуємо і готуємо до повного розчинення сухого продукту.
  7. Тримаємо виноградну суміш на вогні до загусання. На це піде приблизно 30 хвилин.
  8. Желе буде повністю готове після охолодження. Розміщуйте його в банки і зберігайте в прохолодному приміщенні.

Густе желе з винограду з желатином на зиму

Щоб домашнє виноградне желе вийшло максимально густим і привабливим, використовуйте в приготуванні желатин. Ласощі можна легко і швидко заготовити на зиму. Оцініть перевірений кулінарний рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 60 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Виноград Ізабелла старанно промиваємо під водою. Відокремлювати від гілок не обов’язково.

2. Далі продукт занурюємо в каструлю і уварюємо до рясного виділення соку.

3. Після цього заготівлю розтираємо з допомогою дрібного сита. Це дозволить видалити гілки, шкірки і кісточки.

4. Залишилася суміш доповнюємо цукром і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.

5. В цей час розвести желатин у воді. Вмішуємо його на виноградну масу і через 5 хвилин знімаємо з плити.

6. Гарячу заготівлю перелити в підготовлену банку, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Коли наповнена банку стане холодною, відправляйте її в слушний для довгого зберігання місце.

Смачне виноградне желе з кісточками в банках на зиму

Густе і яскраве виноградне желе можна приготувати на зиму з кісточками. Такий варіант ласощі дозволить заощадити багато часу, але вийде не менш гарним і смачним.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 1,5 склянки

Процес приготування:

1. Старанно промиваємо виноград під проточною водою, перебираємо його і відокремлюємо від гілок.

2. Засипаємо продукт зазначеною кількістю цукру і залишаємо на дві години. У цей час кілька разів перемішуємо масу. Можна трохи розминати лопаткою.

3. Виноградну суміш з соком, що виділився, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

4. Після кипіння, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати продукт 30 хвилин на слабкому вогні. Регулярно помішуємо до утворення густого складу.

5. Гаряче виноградне желе з кісточками перелити в підготовлену скляну банку, закриваємо кришкою і відправляємо на зберігання.

Желе з винограду з агар-агаром на зиму

Простий спосіб приготувати желе з винограду з додаванням агар-агару. Продукт необхідний для загустіння, при цьому він вважається рослинним замінником желатину. Оцініть яскравий рецепт смачного домашнього ласощі.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Агар-агар – 1,5 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Перебираємо виноград від гілок, старанно промиваємо під проточною водою і даємо йому обсохнути.

2. Перекладаємо продукт в каструлю і тримаємо його на слабкому вогні 20 хвилин, після чого розтираємо через сито, щоб видалити зайву шкірку і кісточки.

3. Залишився продукт знову ставимо на плиту. Доповнюємо суміш цукром і тримаємо на слабкому вогні близько 15 хвилин. Розмішуємо, щоб сухий продукт повністю розчинився.

4. Агар-агар заливаємо водою і ретельно розмішуємо. Виливаємо заготівлю виноградну масу.

5. Розмішуємо гарячий продукт і переливаємо його в підготовлену банку. Закриваємо тару і ставимо на зберігання. Після застигання желе повністю буде готовий до вживання.