Жульєн з куркою, грибами, сиром та вершками в духовці
Жульєн з куркою, грибами, сиром та вершками в духовці – це популярна повсюдно страва, яку готують спеціально для банкетів і не тільки. Виглядає жульєн дуже цікаво та апетитно, а завдяки класичному поєднанню продуктів, подобається практично всім.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 25-30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Філе куряче – 200 гр.
- Олія вершкове – 30 гр.
- Вершки – 200 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Мука – 1 ст.л.
- Олія – 30 мл.
- Печериці – 250 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте у необхідній кількості всі інгредієнти для жульєна. Обмийте куряче філе і викладіть в каструлю, за бажанням додайте перець горошком, лавровий лист і цибулину. Варіть до готовності півгодини, потім дайте охолонути в бульйоні.
Крок 2. Наріжте очищену цибулину дрібними кубиками, а печериці – соломкою.
Крок 3. Витягніть куряче філе з бульйону і наріжте його невеликими кубиками.
Крок 4. Поставте сковороду на сильний вогонь, прогрійте її та влийте олію. Спочатку протягом 5 хвилин смажте цибулю.
Крок 5. Потім додайте до цибулі печериці, продовжуйте смажити до рум’яної скоринки, періодично помішуючи.
Крок 6. Викладіть на сковороду куряче філе, перемішайте і смажте ще кілька хвилин. Посоліть і поперчіть наприкінці приготування і начинка для жульєна готова.
Крок 7. Приготуйте соус. У каструлі розтопіть вершкове масло|мастило|, потім всипте муку|борошно| і обсмажте її до золотистого кольору.
Крок 8. Після цього тонким цівком введіть вершки, помішуючи віночком. На невеликому вогні доведіть соус до однорідної густої консистенції.
Крок 9. Влийте соус на сковороду до цибулі, грибів та курки, перемішайте.
Крок 10. Розкладіть жульєн по кокотницям і посипте тертим сиром. Розподіліть заготовки по деку, духовку розігрійте до 180 градусів.
Крок 11. Запікайте жульєн протягом 20-25 хвилин до утворення рум’яної сирної скоринки.
Крок 12. Жульєн виглядає дуже апетитно і красиво, подавайте його в гарячому вигляді одразу з духовки. Смачного!