Абрикоси у власному соку на зиму – 3 рецепти з покроковими фото

Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою

Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Готове ласощі виходить неймовірно ароматним, соковитим і насиченим смаком. Беріть на замітку!

Час готування – 12 годин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 1 л.

Інгредієнти:

  • Абрикоси без кісточок – 1 кг
  • Цукор – 300 гр.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів. Промиваємо їх під водою.

Крок 2. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх зручним способом. Можна потримати над парою в пароварці 10-15 хвилин. Після даємо їм обсохнути.

Крок 3. Розбираємо абрикоси на половинки, виймаємо кісточки.

Крок 4. Викладаємо в банку трохи половинок абрикосів, посипаємо їх цукром. Додаємо лимонну кислоту.

Крок 5. Наповнюємо так банки до самого верху і ставимо їх в холодильник на 8-12 годин.

Крок 6. Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати протягом 8-10 годин.

Крок 7. Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!