Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою
Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього дотримуйтесь простим крокам з нашого перевіреного рецепту. Готове ласощі виходить неймовірно ароматним, соковитим і насиченим смаком. Беріть на замітку!
Час готування – 12 годин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 1 л.
Інгредієнти:
- Абрикоси без кісточок – 1 кг
- Цукор – 300 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відміряємо потрібну кількість абрикосів. Промиваємо їх під водою.
Крок 2. Промиваємо невеликі банки і стерилізуємо їх зручним способом. Можна потримати над парою в пароварці 10-15 хвилин. Після даємо їм обсохнути.
Крок 3. Розбираємо абрикоси на половинки, виймаємо кісточки.
Крок 4. Викладаємо в банку трохи половинок абрикосів, посипаємо їх цукром. Додаємо лимонну кислоту.
Крок 5. Наповнюємо так банки до самого верху і ставимо їх в холодильник на 8-12 годин.
Крок 6. Далі заготовки ставимо в каструлю з киплячою водою (на дно обов’язково застеляємо рушник). Стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин. Після їх закатуємо, перевертаємо, закутуємо в рушник і залишаємо остигати протягом 8-10 годин.
Крок 7. Абрикоси у власному соку з лимонною кислотою готові. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце!