Абрикоси в сиропі на зиму – відмінна можливість в зимовий час продовжити літо і нагадати собі про жарких днях і смачних фруктах. Абрикоси в сиропі виходять апетитними і ніжними, їх можна подавати як десерт або використовувати для випічки.
Абрикоси часточками в сиропі на зиму
Простий рецепт заготівлі абрикосів на зиму. Все, що потрібно, — це фрукти, цукор, вода і трохи лимонної кислоти, яка допомагає зберегти цілісність абрикосів. Важливо брати стиглі і привабливі на вигляд плоди, щоб заготовка виглядала ефектніше.
Інгредієнти на
8 порц.
- Абрикос 700 гр.
- Цукор-пісок 250 гр.
- Вода 400 мл
- Лимонна кислота ¼ ч. л.
Процес приготування:
- Як заготовити абрикоси в сиропі на зиму? Фрукти промити і обсушити, розділити їх на красиві половинки, а кісточки викинути.
- Нарізані абрикоси акуратно скласти в стерилізовані банки. Якщо робити це зрізом вниз, плоди краще зберігають цілісність.
- У каструлю влити воду, всипати потрібну кількість цукру і лимонної кислоти і зварити сироп. Для цього масу спочатку доводять до кипіння, а потім прогрівають на середньому вогні приблизно 2 хвилини, до повного розчинення цукрових крупинок.
- Фрукти в банках залити сиропом і щільно закупорити.
- Дати охолонути закаткам при кімнатній температурі, а потім зберігати в прохолодному місці. Абрикоси в сиропі можуть зберігатися до року.
