Як заготовити цілі абрикоси в сиропі на зиму?
Легкий рецепт заготівлі абрикосів в цукровому сиропі на зиму. Тут не доведеться навіть розрізати плоди, щоб видалити кісточку. Тому краще підбирати для такого консервування самі красиві і стиглі фрукти, щоб вони максимально ефектно виглядали в банках.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 20.
Інгредієнти:
- Вода – 3,5 л
- Цукор-пісок – 1,3 кг
- Абрикоси – 5 кг
Процес приготування:
1. Абрикоси вимити й обсушити, щільно укласти їх у підготовлену стерилізовану тару, заповнюючи 2/3 банки.
2. Закип’ятити воду і залити нею абрикоси, дати постояти 10-12 хвилин.
3. Потім злити воду в каструлю, додати цукор і варити, поки сироп злегка не загусне.
4. Влити цукровий сироп у банки з абрикосами, закатати і дати постояти в теплому місці, поки заготовки не охолонуть.
5. Зберігати абрикоси в цукровому сиропі краще в холоді.