Абрикоси в сиропі на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Як заготовити цілі абрикоси в сиропі на зиму?

Легкий рецепт заготівлі абрикосів в цукровому сиропі на зиму. Тут не доведеться навіть розрізати плоди, щоб видалити кісточку. Тому краще підбирати для такого консервування самі красиві і стиглі фрукти, щоб вони максимально ефектно виглядали в банках.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 20.

Інгредієнти:

  • Вода – 3,5 л
  • Цукор-пісок – 1,3 кг
  • Абрикоси – 5 кг

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити й обсушити, щільно укласти їх у підготовлену стерилізовану тару, заповнюючи 2/3 банки.

2. Закип’ятити воду і залити нею абрикоси, дати постояти 10-12 хвилин.

3. Потім злити воду в каструлю, додати цукор і варити, поки сироп злегка не загусне.

4. Влити цукровий сироп у банки з абрикосами, закатати і дати постояти в теплому місці, поки заготовки не охолонуть.

5. Зберігати абрикоси в цукровому сиропі краще в холоді.