Абрикоси в сиропі на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Смачне варення з абрикосів в сиропі без стерилізації

Цей рецепт підходить тим, хто хоче обійтися без стерилізації заготовок на зиму. При цьому абрикоси в сиропі виходять смачними і ароматними, готуються у власному соку, і їх можна використовувати в холодну пору року як окремий десерт або як інгредієнт для випічки або в поєднанні з молочними продуктами.

Час приготування: 20 хв — нагрівання, 12 годин – настоювання.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Цукор – 400 гр.
  • Абрикоси – 1 кг

Процес приготування:

1. Стиглі і щільні абрикоси промиваємо і ділимо навпіл, видаляємо кісточки.

2. Скласти плоди в підходящу ємність і засипати цукром, акуратно перемішати для рівномірного розподілу цукру, накрити кришкою і залишити на 12 годин у прохолодному місці, щоб фрукти дали сік.

3. Потім поставити масу на плиту і нагрівати до 85 градусів, але не кип’ятити.

4. Підходять для консервації простерилізувати банки.

5. Абрикосову масу викласти в банки, закрити кришками і залишити в теплі до повного охолодження. Зберігати такі заготівлі взимку краще в холодному місці.