Абрикоси в сиропі на зиму – 5 рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт абрикосів в сиропі на зиму з горіхами

Королівський рецепт абрикосів в цукровому сиропі, до яких для особливого аромату і смаку кладуть волоські горіхи або мигдаль. Вони надають абрикосам горіховий аромат і додаткові відтінки смаку.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Мигдаль або волоські горіхи – 150 гр.
  • Сік лимона – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Абрикоси вимити і просушити, розрізати на половинки, вийняти кісточки.

2. У підходящої для нагрівання посуді засипаємо половинки плодів цукром. Струшуємо каструлю, щоб цукор рівномірно покрив фрукти, залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.

3. Зливаємо сік, додаємо воду, лимонний сік і готуємо сироп на невеликому вогні, щоб він закипів.

4. Ядра горіхів обдаємо окропом і очистити від шкірки.

5. У підготовлені банки для консервації складаємо шарами скибочки фруктів і горіхи, заливаємо цукровим сиропом і закриваємо кришками.

6. Готові банки залишаємо остигати, накривши теплою ковдрою, а потім переносимо у прохолодне місце. Ласощі готово!