Простий і смачний рецепт абрикосів в сиропі на зиму з горіхами
Королівський рецепт абрикосів в цукровому сиропі, до яких для особливого аромату і смаку кладуть волоські горіхи або мигдаль. Вони надають абрикосам горіховий аромат і додаткові відтінки смаку.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 л
- Мигдаль або волоські горіхи – 150 гр.
- Сік лимона – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Абрикоси вимити і просушити, розрізати на половинки, вийняти кісточки.
2. У підходящої для нагрівання посуді засипаємо половинки плодів цукром. Струшуємо каструлю, щоб цукор рівномірно покрив фрукти, залишаємо на кілька годин, щоб виділився сік.
3. Зливаємо сік, додаємо воду, лимонний сік і готуємо сироп на невеликому вогні, щоб він закипів.
4. Ядра горіхів обдаємо окропом і очистити від шкірки.
5. У підготовлені банки для консервації складаємо шарами скибочки фруктів і горіхи, заливаємо цукровим сиропом і закриваємо кришками.
6. Готові банки залишаємо остигати, накривши теплою ковдрою, а потім переносимо у прохолодне місце. Ласощі готово!