Аджика класична – 8 рецептів на зиму з покроковими фото

Гостра аджика з помідорів з перцем

За даним рецептом аджика виходить з легкою кислинкою, трохи гострою, дуже смачною і ароматною. Таку закуску використовують як самостійну страву або вприкуску з хлібом. Також аджикою добре приправляти м’ясо.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 4-5.

Склад:

  • Помідори – 5 кг
  • Перець гострий зелений – 10 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Масло олію – 100 мл
  • Оцет 70% – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Висипаємо помідори і перець в раковину. Промиваємо їх прохолодною водою поштучно. Залишаємо на час, щоб інгредієнти обсохнули. Беремо головку часнику і видаляємо лушпиння. Обсохлі помідори розрізаємо на дві частини. Якщо томати великі, можна розділити їх ножем на чотири часточки. Зрізаємо місця кріплення плодоніжок. Викладаємо помідори в блендер і подрібнюємо до стану пюре.

2. Виливаємо томатну масу в каструлю, яку ставимо на конфорку. Включаємо плиту. Після того, як пюре закипить, варимо його додатково 10 хвилин. У нас є час, щоб дрібно нарізати часник, що ми і робимо.

3. Через 10 хвилин висипаємо подрібнений часник в каструлю з пюре. Акуратно перемішуємо масу. Нарізаємо гострий перець кільцями середньої товщини. Починаємо це робити від верхівки. Плодоніжку викидаємо.

4. Всипаємо в аджику сіль, вливаємо олію і оцет, висипаємо в каструлю нарізаний перець, доводимо вміст до кипіння і відразу ж вимикаємо плиту . Перемішуємо масу.

5. Банки і кришки для закачування аджики готуємо заздалегідь. Очищаємо їх за допомогою соди, промиваємо і стерилізуємо. Гарячу суміш розливаємо по банках і закатуємо. Зберігаємо банки в перевернутому вигляді близько двох діб, обгорнувши їх теплим пледом. Коли аджика охолоне, переносимо банки в комору.

Приємного апетиту!