Антрекот – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт антрекота з картоплею в духовці

Дуже зручно і практично готувати одночасно і гарнір, і м’ясо. При готуванні, таким чином, овочі або крупа повністю просочуються м’ясним соком, і навпаки. Страва, запечене в духовці, завжди виходить максимально соковитим і ніжним.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 1-2.

Інгредієнти:

  • Антрекот з свинини – 1 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 3 ст. л.
  • Вода – ½ склянки
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями.

2. До подрібненого картоплі і моркви додаємо сметану і сіль по своєму смаку – гарненько перемішуємо.

3. Свинину обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо за допомогою паперових рушників.

4. Приправляємо м’ясо невеликою кількістю сметани і соєвим соусом – розтираємо.

5. Перекладаємо антрекот у форму для запікання.

6. Навколо «стейка» викладаємо підготовлені овочі, заливаємо водою і ставимо в духову шафу. Випікаємо при температурі 210 градусів на протязі 60 хвилин.

7. Через годину, соковитий антрекот з картоплею та морквою готовий до подачі. Приємного апетиту!