Простий і смачний рецепт антрекота з картоплею в духовці
Дуже зручно і практично готувати одночасно і гарнір, і м’ясо. При готуванні, таким чином, овочі або крупа повністю просочуються м’ясним соком, і навпаки. Страва, запечене в духовці, завжди виходить максимально соковитим і ніжним.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 1-2.
Інгредієнти:
- Антрекот з свинини – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Соус соєвий – 3 ст. л.
- Вода – ½ склянки
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Овочі очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими кільцями.
2. До подрібненого картоплі і моркви додаємо сметану і сіль по своєму смаку – гарненько перемішуємо.
3. Свинину обполіскуємо під струменем води і насухо витираємо за допомогою паперових рушників.
4. Приправляємо м’ясо невеликою кількістю сметани і соєвим соусом – розтираємо.
5. Перекладаємо антрекот у форму для запікання.
6. Навколо «стейка» викладаємо підготовлені овочі, заливаємо водою і ставимо в духову шафу. Випікаємо при температурі 210 градусів на протязі 60 хвилин.
7. Через годину, соковитий антрекот з картоплею та морквою готовий до подачі. Приємного апетиту!