Антрекот – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний антрекот з яловичини на сковороді

Готуємо ароматні класичні антрекоти з яловичої міжреберної вирізки з дуже простого, але неймовірно смачним рецептом. Для приготування стейків нам не потрібно нічого, крім самого м’яса, солі та олії.

Час готування – 5 ч. 20 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • яловичий Антрекот – 3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматки яловичини гарненько промиваємо під водою, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і робимо надрізи по типу решітки. Після, щедро натираємо м’ясо з усіх сторін сіллю, кладемо в глибоку тарілку, а зверху встановлюємо гне – прибираємо в холодильну камеру маринуватися мінімум на 5 годин.

2. Після закінчення часу зливаємо надлишки соку і знову обсушуємо, позбавляючись від вологи.

3. У сковороді з товстим дном розжарюємо рослинне масло і викладаємо яловичину.

4. На помірному вогні обсмажуємо з двох сторін по 2 хвилини, а після, накриваємо кришкою, зменшуємо полум’я і продовжуємо готувати ще 15-20 хвилин, періодично перевертаючи. Готуємо до того моменту, поки м’ясом не буде досягнута бажана просмаження.

5. До столу подаємо зі свіжими або малосольними овочами. Приємного апетиту!