Баклажани по-корейськи з морквою на зиму без стерилізації
Скибочки баклажанів в перцевий соус – ідеальна закуска в зимовий час року, з приємною остринкой і ароматом болгарського перцю. Готується вона швидко без стерилізації, а зберігати таку заготовку краще в холодильнику або іншому місці з низькою температурою.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Часник – 200 гр.
- Перець пекучий – за смаком.
- Масло рослинне – 125 гр. + для смаження.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
Процес приготування:
1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати кружечками, товщина яких повинна бути не менше 1 див.
2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.
3. У сковороду вилити олію, обсмажити скибочки баклажанів до золотистого кольору.
4. Для приготування перцевого соусу: болгарський перець очистити від насіння і перекрутити на м’ясорубці, разом з скибочками пекучого перцю і часточками часнику.
5. Перекласти вийшло гостре пюре в сотейник.
6. В окрему ємність влити 125 гр. масла, додати сіль, цукровий пісок і оцет, готувати соус близько 15 хвилин на слабкому вогні.
7. На дно банок налити трохи соусу, потім викладати шарами скибочки баклажанів, натерту моркву і перцевий соус. Щільно закупорити і залишити в теплому приміщенні, поки не охолонуть. Зберігати таку заготовку краще в холоді.