Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Баклажани по-корейськи з морквою на зиму без стерилізації

Скибочки баклажанів в перцевий соус – ідеальна закуска в зимовий час року, з приємною остринкой і ароматом болгарського перцю. Готується вона швидко без стерилізації, а зберігати таку заготовку краще в холодильнику або іншому місці з низькою температурою.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Перець болгарський – 1 кг
  • Часник – 200 гр.
  • Перець пекучий – за смаком.
  • Масло рослинне – 125 гр. + для смаження.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Оцет столовий 9% – 200 мл

Процес приготування:

1. Вимиті і обсушені баклажани нарізати кружечками, товщина яких повинна бути не менше 1 див.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

3. У сковороду вилити олію, обсмажити скибочки баклажанів до золотистого кольору.

4. Для приготування перцевого соусу: болгарський перець очистити від насіння і перекрутити на м’ясорубці, разом з скибочками пекучого перцю і часточками часнику.

5. Перекласти вийшло гостре пюре в сотейник.

6. В окрему ємність влити 125 гр. масла, додати сіль, цукровий пісок і оцет, готувати соус близько 15 хвилин на слабкому вогні.

7. На дно банок налити трохи соусу, потім викладати шарами скибочки баклажанів, натерту моркву і перцевий соус. Щільно закупорити і залишити в теплому приміщенні, поки не охолонуть. Зберігати таку заготовку краще в холоді.