Баклажани по-корейськи з грибами «Пальчики оближеш»
Гриби відмінно поєднуються з баклажанами в зимових заготовках, а спеції і паприка, надають страві велику пікантність. Закуску можна подавати як доповнення до асорті різноманітної їжі або як самостійне блюдо.
Час приготування: 2 години 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Баклажани – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паприка мелена – за смаком.
- Гриби консервовані – 200 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сіль – 2-3 ст. л.
- Коріандр – за смаком.
- Кмин – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Петрушка – ½ пучка.
- Кінза – ½ пучка.
- Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
1. Промиті і обсушені баклажани нарізати соломкою, але великої, перемішати в глибокій мисці з сіллю і залишити під пресом на 7 годин.
2. Перець звільнити від насіння і внутрішніх перегородок і нарізати аналогічно баклажанів.
2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.
4. Нарізані баклажани віджати і обсмажити з додаванням невеликої кількості рослинного масла протягом 10 хвилин, потім додати томатну пасту і протушкувати ще кілька хвилин.
5. Додати до баклажанів перець і гриби, готувати ще близько 5 хвилин на слабкому вогні.
6. За 3 хвилини до кінця приготування додати спеції, перевірити закуску на баланс смаків і розкласти по стерилізованим баночках. Закрити і зберігати в прохолодному місці.