Баклажани по-корейськи на зиму – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Баклажани по-корейськи з грибами «Пальчики оближеш»

Гриби відмінно поєднуються з баклажанами в зимових заготовках, а спеції і паприка, надають страві велику пікантність. Закуску можна подавати як доповнення до асорті різноманітної їжі або як самостійне блюдо.

Час приготування: 2 години 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Баклажани – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паприка мелена – за смаком.
  • Гриби консервовані – 200 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Сіль – 2-3 ст. л.
  • Коріандр – за смаком.
  • Кмин – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Петрушка – ½ пучка.
  • Кінза – ½ пучка.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Промиті і обсушені баклажани нарізати соломкою, але великої, перемішати в глибокій мисці з сіллю і залишити під пресом на 7 годин.

2. Перець звільнити від насіння і внутрішніх перегородок і нарізати аналогічно баклажанів.

2. 3. 2. Моркву натерти як для салату по-корейськи.

4. Нарізані баклажани віджати і обсмажити з додаванням невеликої кількості рослинного масла протягом 10 хвилин, потім додати томатну пасту і протушкувати ще кілька хвилин.

5. Додати до баклажанів перець і гриби, готувати ще близько 5 хвилин на слабкому вогні.

6. За 3 хвилини до кінця приготування додати спеції, перевірити закуску на баланс смаків і розкласти по стерилізованим баночках. Закрити і зберігати в прохолодному місці.