Корейські баклажан з болгарським перцем на зиму
Щоб баклажани, приготовані за цим рецептом, були більш ніжними і ароматними, важливо спочатку зробити маринад: чим довше він буде настоюватися, тим смачніше вийде блюдо кінцеве.
Час приготування: 3 години 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Баклажани – 1 кг
- Перець болгарський – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Перець пекучий – ½ шт.
- Сіль – 2 ст. л.
Для маринаду:
- Масло рослинне – 80 гр.
- Оцет столовий 9% — 50 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Перець червоний мелений – ½ ч. л.
- Коріандр мелений – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. У невеликому сотейнику або маленькій сковороді прогріти масло, всипати в нього мелений червоний перець, куркуму і частина меленого коріандру, потримати спеції в олії на невеликому вогні, безперервно помішуючи, близько 5-7 секунд. Важливо, щоб розкрився аромат приправ, але вони не пересмажились. Вимкнути плиту і залишити остигати.
2. В іншій ємності змішати решту коріандру, сіль, мелений чорний перець, цукор, рослинна олія і зазначена кількість оцту. В отриманий маринад додати остигле масло, пропитавшееся спеціями і залишити суміш настоюватися ще на півгодини — годину.
3. Вимиті баклажани нарізати брусочками середнього розміру, попередньо видаливши хвостики.
4. У великій каструлі змішати воду з сіллю з розрахунку на 1 л води 1 ст. л. солі і довести до кипіння, а потім опустити у воду шматочки баклажанів і варити 10 хвилин на середньому вогні. Потім воду злити, дати відварених овочів охолонути.
5. Моркву натерти на тертці для приготування по-корейськи, болгарський перець нарізати тонкими смужками, цибулю – півкільцями. Скласти овочі в одну велику ємність.
6. Часник і гострий перець краще подрібнити за допомогою ножа, так аромат виходить більш насиченим і більше передається страви. Додати його до підготовлених овочів.
7. Бланшовані баклажани перекласти до інших овочів, додати подрібнені часник і гострий перець, залити маринадом і добре перемішати, але так, щоб не зруйнувати форму і структуру овочів. Залишити маринуватися на 2 години в теплому приміщенні, періодично перемішуючи для більш рівномірного просочення овочів.
8. В стерилізовані баночки укласти отриманий салат так, щоб не залишалося порожнеч, злегка притискаючи його за додавання. Залишити 1 см до горлечка порожнім, щоб його виділяє соку залишалося місце. Стерилізувати банки з салатом в більшій каструлі при середньому кипінні води близько 30-40 хвилин. Після, ємності з салатом відразу закупорити, дочекатися їх повного остигання і переставити в холод.