Баклажани в клярі – 7 рецептів на сковороді з покроковими фото

Баклажани в клярі з часником

Баклажани в клярі з часником – це закуска, яка приємно здивує вас своїм оригінальним смаком, чимось нагадує гриби. Як кляру нам потрібні курячі яйця і борошно – класичне поєднання компонентів, яке доводиться до смаку абсолютно кожному дегустатору.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Баклажани – 4 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для кляру:

  • Яйця – 3 шт.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Урбеч з насіння льону – 2 ст. л.
  • Лід – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Обрізавши хвостики у баклажанів, розрізаємо плід слайсы (вздовж) по 6-8 міліметрів товщиною, замочуємо в підсоленій воді на півгодини. Потім зливаємо воду і промиваємо проточною водою.

Крок 2. Часник очищаємо і пропускаємо через прес, змішати з олією, меленим перцем і сіллю – промазуємо овочеві скибочки.

Крок 3. В окремій піалі об’єднуємо расколоченные яйця з борошном, кубиком льоду і продуктом з льону збовтуємо віночком до тих пір, поки лід не розтане.

Крок 4. Занурюємо в яєчну масу баклажани і підсмажуємо до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.

Крок 5. Блюдо готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!