Баклажани в клярі з часником
Баклажани в клярі з часником – це закуска, яка приємно здивує вас своїм оригінальним смаком, чимось нагадує гриби. Як кляру нам потрібні курячі яйця і борошно – класичне поєднання компонентів, яке доводиться до смаку абсолютно кожному дегустатору.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Баклажани – 4 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
Для кляру:
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Урбеч з насіння льону – 2 ст. л.
- Лід – 5 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Обрізавши хвостики у баклажанів, розрізаємо плід слайсы (вздовж) по 6-8 міліметрів товщиною, замочуємо в підсоленій воді на півгодини. Потім зливаємо воду і промиваємо проточною водою.
Крок 2. Часник очищаємо і пропускаємо через прес, змішати з олією, меленим перцем і сіллю – промазуємо овочеві скибочки.
Крок 3. В окремій піалі об’єднуємо расколоченные яйця з борошном, кубиком льоду і продуктом з льону збовтуємо віночком до тих пір, поки лід не розтане.
Крок 4. Занурюємо в яєчну масу баклажани і підсмажуємо до рум’яного кольору на розігрітому рослинному маслі.
Крок 5. Блюдо готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!