Баклажани в сметані на сковороді “як гриби”
Баклажани в сметані на сковороді “як гриби” – прекрасний варіант для смачного ситної вечері. Баклажани дійсно можна сплутати з грибами, Сметана надає неймовірний ніжний смак, і паралельно маскують синенькі під гриби. Процес зовсім не складний, під силу кожній господині.
Час приготування – 40 хв
Час приготування – 10 хв.
Порції – 1
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сметана – 200 гр.
- Бульйонний кубик зі смаком грибів – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Вимиті баклажани нарізаємо будь-якого розміру і форми. На розсуд чистимо шкірку. Перекладаємо в простору миску.
Крок 2. Посипаємо сіллю і заливаємо водою. Залишаємо на 15 хвилин, щоб позбутися від неприємної гіркоти.
Крок 3. Очищений цибулю нарізаємо, як подобається. Сковороду з рослинним маслом добре розігріваємо і смажимо нарізку до рум’яного кольору.
Крок 4. Баклажани зливаємо через сито, обполіскуємо і віджимаємо. Вивантажуємо до румяному луку.
Крок 5. Приправляємо сіллю і перцем. Готуємо при постійному помішуванні. Для того щоб надати баклажанів більш насичений грибний смак, ми використовуємо грибну приправу або кубик.
Крок 6. До обсмаженою овочам кладемо сметану. Жирність продукту визначаємо самостійно.
Крок 7. Тушкуємо 5 хвилин, пару раз перемішуючи.
Крок 8. Приправляємо соєвим соусом. Вливаємо по трохи, щоб не пересолити частування.
Крок 9. Очищений часник дрібно рубаємо і кладемо в сковороду. Можна використовувати гранульовану спецію. Перемішавши, тушкуємо 5 хвилин.
Крок 10. Презентуємо блюдо разом з рисом або іншим гарніром. Приємного апетиту!