Баклажани з фаршем в духовці – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт віяла з баклажанів з фаршем

Начинку для віяла можна приготувати з одних тільки овочів, однак з м’ясом, страва виходить більш ситним. Для цієї мети підійде будь-який різновид фаршу. В рецепті сир викладається скибочками між слайсами віяла. При бажанні можна натерти сир і розподілити по поверхні страви.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 55 хв.

Кількість порцій – 2.

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідор – 1-2 шт.
  • Перець солодкий болгарський – 1-2 шт.
  • Фарш м’ясний – 350 гр.
  • Сир – 150-200 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вимиті баклажани заздалегідь слід розрізати скибочками, щоб вийшло віяло, тобто потрібно розрізати баклажани на слайсы, не доходячи до плодоніжки на кілька міліметрів. Обидва віяла з баклажанів викладаємо на тарілку і посипаємо скибочки сіллю. Через півгодини вийде гіркоту, і баклажани будуть готові до подальшої обробки.

2. Приступимо до підготовки начинки. Вимиті помідори і перці слід нарізати скибочками: томати – на круглі, а перець – соломкою. Сир ріжемо шматочками або натираємо на терці.

3. Вимиту зелень нарізаємо і за бажанням додаємо у фарш (у нашому випадку – це свинина). Часник також слід подрібнити, попередньо позбавивши від лушпиння, і додати у фарш.

4. У глибоку тарілку виливаємо сметану. Посипаємо її перцем і сіллю. Перемішуємо. Деко слід застелити фольгою і викласти поверх неї баклажани. Між слайсами віяла розміщуємо фарш, скибочки помідорів і сиру, перець. Поливаємо блюдо сметанним соусом.

5. Включаємо духовку. Температура для приготування баклажанів повинна становити 180 градусів. Після розігріву ставимо деко в духовку і залишаємо на 35 хвилин.

Приємного апетиту!