Простий і смачний рецепт віяла з баклажанів з фаршем
Начинку для віяла можна приготувати з одних тільки овочів, однак з м’ясом, страва виходить більш ситним. Для цієї мети підійде будь-який різновид фаршу. В рецепті сир викладається скибочками між слайсами віяла. При бажанні можна натерти сир і розподілити по поверхні страви.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 55 хв.
Кількість порцій – 2.
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт.
- Помідор – 1-2 шт.
- Перець солодкий болгарський – 1-2 шт.
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Сир – 150-200 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Зелень – за смаком.
- Сметана – за бажанням.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вимиті баклажани заздалегідь слід розрізати скибочками, щоб вийшло віяло, тобто потрібно розрізати баклажани на слайсы, не доходячи до плодоніжки на кілька міліметрів. Обидва віяла з баклажанів викладаємо на тарілку і посипаємо скибочки сіллю. Через півгодини вийде гіркоту, і баклажани будуть готові до подальшої обробки.
2. Приступимо до підготовки начинки. Вимиті помідори і перці слід нарізати скибочками: томати – на круглі, а перець – соломкою. Сир ріжемо шматочками або натираємо на терці.
3. Вимиту зелень нарізаємо і за бажанням додаємо у фарш (у нашому випадку – це свинина). Часник також слід подрібнити, попередньо позбавивши від лушпиння, і додати у фарш.
4. У глибоку тарілку виливаємо сметану. Посипаємо її перцем і сіллю. Перемішуємо. Деко слід застелити фольгою і викласти поверх неї баклажани. Між слайсами віяла розміщуємо фарш, скибочки помідорів і сиру, перець. Поливаємо блюдо сметанним соусом.
5. Включаємо духовку. Температура для приготування баклажанів повинна становити 180 градусів. Після розігріву ставимо деко в духовку і залишаємо на 35 хвилин.
Приємного апетиту!